Pagina's

dinsdag 7 juli 2020

Miguel LADANG idealiseert 
de combinatie studeren-koersen

Miguel Ladang behoort vanaf de nieuwelingen steevast tot de besten van het bouwjaar 2002. Na een zware val in de Beker van België - manche in Frasnes-lez-Buissenal in 2018 leken zijn koersdagen geteld wegens aanslepende pijnen in de hals en de ribben maar vooral een verschoven rugwervel baarde grote zorgen. Miguel vermande zich evenwel en minder dan drie weken later trad hij herop in Bambrugge met een geruststellende derde plaats als uitkomst. Hij was klaar voor het kampioenschap van België van twee dagen later in Liedekerke, waar hij de afspraak niet miste, deel uitmaakte van de beslissende ontsnapping en vijfde werd, wat als een overwinning (op zichzelf) aanvoelde. Hij was in een mum van tijd uit de koersdood opgestaan.
Miguel loste als neo-junior de verwachtingen in met vooral een podium in de G.P. Eddy Schepers in Linter (een manche in de Beker van België), een top twintig in de zware Ardennenkoers van Vresse-sur-Semois (waar hij als nieuweling zevende was geworden) en een late overwinning in Neerwinden. Toch mocht het als tweedejaars beduidend meer worden om op het einde van het seizoen in aanmerking te komen voor een precieuse stek in één van de betere teams voor beloften. Die geruststelling heeft hij inmiddels want Kevin Hulsmans introduceerde hem bij Home Solution -Soenens.
Niets moet dus nog tijdens dit ingekorte seizoen maar dat gegeven tast zijn gretigheid niet aan. Hij kon zich vorige zondag in Attenrode-Wever, vier maanden na zijn 20ste plaats in Kuurne-Brussel-Kuurne en twee dagen na zijn matige 14de plaats in de tijdrit van Zolder, eindelijk nog eens uitleven zoals hij dat het hele seizoen 2020 wilde doen. Hij had er tijdens een perfecte winter helemaal naar toegeleefd maar de competitie ging vanaf half maart ook voor hem helemaal in de lockdown op. Dat moet dan maar helemaal ontspannen tijdens de komende drie maanden. Vooral de Ster van Bladel (Ned.) en van Zuid-Limburg staan aangekruist. 
Miguel had geen zware val noch een lockdown nodig om te beseffen dat professioneel wielrennen fragiel en bovenal tijdelijk is. Hij had sowieso zijn zinnen gezet op universitaire studies toegepaste economische wetenschappen, die hij in oktober aanvat in Leuven. De combinatie studeren - koersen doorbreekt de sleur en zorgt voor een balans tussen geest en lichaam. Het duurzame éne hoeft het onzekere andere niet uit te sluiten. Het internationale peloton bulkt van de bachelors en de masters, Miguel hoopt bij hen aan te sluiten maar gaat er wijselijk van uit dat dit niet het geval zal zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten