Pagina's

vrijdag 20 november 2020

Ex-bondscoach Rik VERBRUGGHE zal beter gedijen bij Israel Start - Up Nation


Het zat er aan te komen, het was zelfs een aangekondigde kroniek dat Rik Verbrugghe 2021 niet zou halen als bondscoach.

Het was een gegeven waarop hij zelf leek te anticiperen door vanaf 1 januari 2021 performance manager te worden bij Israel Start - Up Nation. Een combinatie van beide functies, met mogelijke belangenvermenging, zal hij zelf ook wel niet hebben zien zitten maar het was niet aan hem om daartegen in te gaan. 

Belgian Cycling en Rik Verbrugghe is eigenlijk nooit een goede match geweest en dat hij op het EK de bondsbubbel verliet om met trainingscoördinator Erwin Borgonjon in een belendend restaurant te gaan eten deed er ook geen goed aan om het eufimistisch te stellen. Integendeel, het werd hem zwaar aangerekend. Het leek de gevonden ‘stok’ om de ’hond’ mee te slaan en Rik prompt naar huis te sturen. Het WK in Imola, met tweemaal zilver voor Wout Van Aert, mocht hij nog sturen maar dan zal hij wel beseft hebben dat Belgian Cycling ‘in goede verstandhouding” van hem afscheid zou nemen.

Aan de vakbekwaamheid van Rik Verbrugghe mag anders niet getwijfeld worden. Hij zal zoveel beter gedijen bij Israel Start - Up Nation zoals hij in 2015 en 2016 al deed bij IAM Cycling. Nu kan hij de teamdraad heropnemen bij Israel Start - Up Nation terwijl ik verwachtte dat hij met zijn schoonbroer Greg Van Avermaet zou overstappen naar Ag2R - Citroën, ook al omdat dat team met BMC fietsen zou koersen.   

Rik Verbrugghe mag weten dat ik hem, zelfs al vond ik ‘bepaalde’ (opgedrongen?) selecties een miscast, veel respect toedraag, waarbij ik hoop dat we mekaar de komende jaren nog vrij geregeld ontmoeten. Dat zou immers het welslagen betekenen van zijn zoon Jens (°23 april 2004), die als tweedejaarsnieuweling fraaie dingen liet zien: een vroege overwinning in Villers-le-Temple en na de lockdown ook winst in Moerzeke en Zolder maar bovenal tweede in de Memorial Igor Decraene (een nationale tijdrit) en zesde in het wegkampioenschap in Affligem, waar hij zijn krachtspurt iets te vroeg inzette. Jens koestert ook de hoogtemeters. Als junior zullen deze troeven nog meer tot hun recht komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten