dinsdag 17 juli 2012

Robin Jacobsrunner up wordt Prins 
Robin Jacobs heeft in Ste Katelijne-Waver de 25ste Prins der nieuwelingen gewonnen. Tijdens de ultieme lokale ronde sloeg hij een kloofje waarmee hij een ijlend peloton afhield. Op het begeerde podium mocht hij zowaar neerkijken op de beide Vlaamse kampioenen: tweedejaars Enzo Wouters (tevens regérend kampioen van België) en eerstejaars Maxim Bollé, de door mij tot Denderleeuwse Mark Cavendish gepromoveerde bolide die 's anderendaags regionaal won in Roosdaal op een vrij glooiend traject. 
Vincent Peeters, dertien dagen eerder glansrijk winnaar in Harzé, was ontegensprekelijk de beste man in koers. Hij maakte de late poging van Brent Briesen en Lander Crooneongedaan en tijdens de aansluiting gebood hij zijn trawant Robin Jacobs om de demarreren. Die voerde het bevel onverkort uit en pakte de hoogste onderscheiding.
Een opsteker van formaat voor het gesaneerde DCM-GB Vorselaar van Bob De Cnodder die ook mede dank zij Ferre PeetersBrent Janssen en Beau Wouters voor de deur van sponsor DCM het clubklassement veroverde.
De Nederlander Max Gulickx, die in eigen land tweede werd in de Omloop Land van Kleine Hein, pakte bij het ingaan van de ultieme ronde de superpremie van niet minder dan 650 euro, een beetje schandalig veel toch voor één gebalde inspanning waarmee hij het hele podium financieel te kakken zet. Bedoeld bedrag zou men beter versnijden tussen de eerste drie of zelfs de eerste vijf van de uitslag.
Robin Jacobs telde als aspirant en als eerstejaarsnieuweling amper mee. Als tweedejaars bracht hij daar dus grondig verandering in. Hij won al op 18 maart in Knesselare, waar hij ruim honderd concurrenten en vooral Maxim Bollé achter zich hield. Dit was niet de aanhef van een reeks successen want het duurde bijna vier maanden eer zijn tweede succes eraan kwam maar wat voor één, hij kan voor minstens vijf regionale successen tellen. Voor de rest van het seizoen mag de steeds 15-jarige Rijkevorselnaar als een Prins door zijn habitat stappen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten