maandag 16 november 2020

Zoals Greg VAN AVERMAET vorig jaar

Tiesj BENOOT

schromelijk tekortgedaan

 

Voilà zie, daar ze weer de irrelevante verkiezingen “Flandrien” en “Kristallen Fiets”, zelfs Covid-19 kan de "Gouden Schoen" van de koers niet tegenhouden.

Zeker dit jaar zijn ze even overbodig als het intrappen van een open deur tenzij één van de twee polls het zou bestaan of de brute pech zou hebben dat de anonieme stemgerechtigden iemand anders verkiezen dan Wout Van Aert, dàt zou wat geven!

Normaal gaat zo’n inauguratie gepaard met een gala-avond, de luxueuze jamboree van het gesloten kringetje van aanvaarde gestelde (wieler)lichamen, waartoe ik héél terecht nièt behoor!

Op 26 november is er dus de “Flandrien”. Allez vooruit, nog tien keer slapen en we weten het. Remco Evenepoel, Yves Lampaert, Jasper Philipsen, Wout Van Aert en Tim Wellens. De definitie van het epitheton ‘flandrien’ (een wielrenner die een koers hard door voortdurend te kiezen voor de aanval en te blijven rijden totdat hij oververmoeid de streep bereikt) is in het gedrang.

 

Tiesj Benoot is immers in geen velden te bekennen, hij werd gepasseerd ten voordele een Limburgse hazewind die weinig kenmerken van een flandrien in zich draagt: enkel in Kuurne en Wevelgem flandriengrond betrad en er bleef steken op de 122ste respectievelijk 47ste plaats.

Tiesj Benoot dus, gesukkeld tussen de plooien der vergetelheid, niettegenstaande hij: dagwinnaar en tweede werd in Paris-Nice, 20ste in Milano-Sanremo, met rugklachten uit het Critérium du Dauphiné gestapt toch meesterhelper was van Marc Hirschi in de Tour en op weg naar Villard-de-Lans (7de) zelf een handje uitgestoken naar de dagzege. Een WK-selectie sloot daar naadloos bij aan maar in Liège-Bastogne-Liège (8ste) en in de Ronde van Vlaanderen (10de) had hij voor zichzelf meer te zoeken. De optelsom van dit alles volstond evenwel niet om genomineerd te worden voor de “Flandrien”.  

Ook Lotto-Soudal zag het niet helemaal in hem. Ze lieten hem vertrekken om ‘good old’ Philippe Gilbert met meer ereloon te kunnen binnenlaten. Danke, ‘mister’ John dat je hem losliet om aan een beter koersleven te laten beginnen bij het strakke Sunweb!

 

Greg Van Avermaet was vorige herfst het kneusje van de “Flandrien” - preselectie, hij heeft er (sic) nachten van wakker gelegen, wat nu (sic) ook Tiesj Benoot doormaakt. Wie wordt volgend jaar zijn opvolger? Dat benieuwt mij eigenlijk meer dan wie dan de voorspelbare “Flandrien 2021” wordt.

 

Voor de adepten: leve de “Flandrien”! En na die eerste smulpartij wenkt al de volgende: dé “Kris-tal-len Fiets”, die op zondag 13 december zou worden bekend gemaakt. Hoe krijgt men daar diezelfde kost ànders opgewarmd? Als er maar geen zweetdruppel in die pan dwarrelt.

Daarop is het dus nog een kleine maand wachten. Hou u onderwijl in stilte bezig en/of lees een goed boek!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten