dinsdag 7 maart 2023

Cannibal B Victorious: een sportieve 

én humanitaire enclave met Daniil YAKOVLEV als boegbeeld

 

Het koppel Francis Van Mechelen - Erika Aliskeviciute (Litouwen) en hun telgen Vlad en Gloria behoren tot de mooiste wielerfamilies die er kunnen zijn. Zij stichtten in 2021 het eigen Cannibal Team dat vanaf dit jaar Cannibal B Victorious heet en een satelliet is van het World Tour Team Bahrain Victorious.

Zij dragen behalve het sportieve ook het humanitaire hoog in het vaandel. Het team telt dertien discipelen, bewust gerecruteerd uit negen verschillende nationaliteiten: Seth Dunwoody (Ier), Alex Franks (Gr.-Br.), Markus Mäeuibo (Est), Casper Rode(Noor), Michal Strzelecki (Pool), Matvey Ushakov (Oekr.), Mika Vijfvinkel (Ned.), Daniil Yakovlev (Oekr.), Bogdan Zablinsky (Rus) en vier franstalige Belgen (van Sprint 2000 Charleroi): Guillaume Daix, Florian Delier, Oscar Dopchie en Jasper Frankish. Laatstgenoemde is de kleinzoon van Jean-Luc Vandenbroucke.


In dat gezelschap is Daniil Yakovlev (Oekr.) de meest gekoesterde en dat heeft zijn gekende reden. Daniil bevindt zich zo’n 1500 km. van zijn verwoest thuisland dat hij een jaar geleden ontvluchtte maar niet ten koste mocht gaan van zijn grote droom om wielrenner te worden. In 2022 liep dat nog niet van een leien dakje. Daniil reed een handvol koersen in Polen maar focuste zich vooral op de baanwereldkampioenschappen in Tel Aviv, waar hij driemaal scoorde: 2de in de scratch, 5de in het omnium en (met Valentyn Kabashnyi) 2de in de ploegkoers.

Met zo’n staat van verdienste heb je intrinsiek potentieel en mag je van meer dromen. En hoe terecht, hij startte zondag als een célèbre inconnu in De Klijte, waar hij de éérste en de laatste aanvaller maar toch won van een uitstekende regérende kampioen van België Gauthier Servranckx, hardrijder Yarno Van Herck en 130 anderen.

Daniil wie?! Yakovlev! Hij zou wel eens een duurzaam sieraad kunnen zijn op het blazoen van ertevoedekoers, een vriendenbent die een organisatorische cluster vormt waarmee het ook over de provinciegrenzen tot navolging inspireert.

Voor wie benieuwd naar hem zou zijn: Daniil Yakovlev rijdt zaterdag niet in Nokere, hij doet de week daarop de tweedaagse Guido Reybrouck Classic. Velen zullen van hem een glimp willen opvangen en misschien lijst hij dat extra op.

Voor wie benieuwd naar hem zou zijn: Daniil Yakovlev rijdt zaterdag niet in Nokere, hij doet de week daarop de tweedaagse Guido Reybrouck Classic. Velen zullen van hem een glimp willen opvangen en misschien lijst hij dat extra op met een volgende knalprestatie.

1 opmerking:

  1. Louis weyts kwam over de meet als 4de en was eerste van de eerste jaars .
    Wellicht had hij Yarno nog geklopt want in de sprint viel zijn ketting op het binnenblad.
    Wou je dat toch laten weten

    BeantwoordenVerwijderen