woensdag 15 maart 2023

Kanttekeningen bij de nieuwelingen …

 

Alleréérste overwinning 

voor Jasper VERBRUGGE 

en Mattijs SOETAERT

 

Zowel Jasper Verbrugge (zaterdag in Ichtegem) als Mattijs Soetaert (zondag in Edewalle) hebben hun allereerste overwinning behaald.


Jasper Verbrugge

Jasper (Lichtervelde) behaalde als eerstejaars in 2022 zijn mooiste uitslagen in de kampioenschappen: tweede (na Briek Plasman) in het West-Vlaamse, net naast het podium in het Belgische. Als tweedejaars staat hij er meteen: 7de in Staden, 6de in Heestert, primus in Ichtegem en 4de in Edewalle.


Mattijs Soetaert 

Mattijs (Deerlijk) werd in Edewalle minder verwacht, hoewel hij daar vorig jaar ook al derde werd, net als op het PK in Adinkerke waar hij voorafgesprint werd door Briek Plasman en Jasper Verbrugge. Precies die twee hield hij er nu verrassend onder in de Kortemarkse deelgemeente.

Kyano Cottignies, al jaren een absolute topper van het bouwjaar 2008, demonstreerde bij de eerstejaars in Ursel, waar hij bijna vier minuten van de vijftig anderen wegreed.

Mauro Keppens (in Oordegem) en Thibaut Van Damme (in Ursel) haalden het met ruime voorsprong, niets minder werd verwacht van hen.

Brend Van Aerschot kon of wou zich in Drieslinter niet losmaken en won de massasprint.

Richard Claisse (Villers-le-Temple & GP du Mont Noir) en Maaseikenaar Yasu Vervoort (Brustem & Zepperen) zijn voorlopig de enigen met twee zegestreepjes achter hun naam.

 

Ik hoop enkele van die winnaars zondag in Damme aan het werk te zien tijdens de bekasseide prelude van de Guido Reybrouck Classic. Er zijn evenwel ook Temse en Mol-Sluis. Jammer dat Temse op de wijk Velle niet op zaterdag organiseert, het zou een pak meer deelnemers opgeleverd hebben.

1 opmerking:

  1. Je vergeet er wel eentje? Matthias Bogaert won in HEESTERT als 1ste jaars nieuweling, je vernoemt wel degene die daar 6de was ???

    BeantwoordenVerwijderen