maandag 26 juni 2023

Aspirantenkalender 2023 steekt goed ineen maar niet afgelopen weekend

 

Ik blijf het bizar vinden dat tijdens het weekend van 12-13 en van 19-20 juni een Vlaamse ‘examenstop’ werd ingelast (alsof de aspiranten de enigen zijn die in die periode geacht worden te studeren) en dat het seizoen in Vlaanderen al eindigt tijdens het laatste weekend van september. Goed dat de Vlaamse aspiranten er in Bury (1 oktober) en Baudour (8 oktober) nog een Waals verlengstukje kunnen aan breien. 

Afgelopen weekend waren er organisaties voor aspiranten: in Beveren-Waas, Lubbeek, Moere (Gistel) en in Wiekevorst helaas alle vier op zondag en dus geen enkele op zaterdag zodat de hongerige jonge tieners zich slechts één keer konden uitleven. Twee op zaterdag en twee zondag zou de kwantiteit en de kwaliteit ten goede gekomen hebben.

Komend weekend steekt de dagorde zoveel beter in mekaar: op zaterdag in Rozebeke (Zwalm) en op zondag in Rekkem. Beide locaties mogen ervan uitgaan dat er in meerdere reeksen zal gekoerst worden. 

Ook daarna ziet de spreiding er goed uit in de aanloop naar de BK’s (tijd- en wegrit) die op zondag 13 augustus voor de tweede opeenvolgende keer in Denderleeuw doorgang vinden en daar uitstekend terechtkomen.

Op het einde van elke maand van de zomervakantie is er een highlight: eind juli is er het Antwerpse, eind augustus het West-Vlaamse weekend. Beide driedaagsen worden mooi ingeleid met een korte tijdrit, zoals de reeds verreden Limburgse tijdens het verlengde weekend van Sinksen.

Francis Cisco Kid (vader van Gloria en Vlad) Van Mechelen begon indertijd onder de noemer International Belgian Youth Tour (IBYT) met dit opzet, dat meer aanmoediging verdiende dan het kreeg. Hij geniet nu meer erkenning als coördinator en ploegleider van Cannibal B Victorious, een smeltkroes van 19 junioren gerecruteerd uit 14 verschillende landen.

Ook interessant wordt op woensdag 30 augustus de kleine prijs Iljo Keisse in Destelbergen, waar de meeste betere aspiranten gemotiveerd zullen op afkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten