zondag 27 augustus 2023

Met welke autoriteit laat Jacques Sys zich uit over de kwestie Lefevere-Evenepoel?

 

“Natuurlijk moet Evenepoel vertrekken” poneert Jacques Sys in ‘De Zondag’ van 27 augustus, “omdat hij een pure winnaar is die volgend jaar zijn debuut in de Tour in de best mogelijke omstandigheden wil maken: in een sterke ploeg met renners die hem in de bergen kunnen bijstaan en met een perfecte omkadering en wetenschappelijke knowhow. Die kan Soudal-Quick.Step, met een beperkte financiële slagkracht (althans volgens Sys) niet bieden. Remco kan dan (steeds volgens Sys) ook niet anders dan te vertrekken als hij de strijd wil aanbinden tegen Vingegaard en Pogačar. Dan is (steeds volgens Sys) het vaak genoemde Ineos een interessante werkgever.

Mag ik er sisserke op wijzen dat het in 2024 al vijf jaar geleden (Egan Bernal in 2019) zal zijn dat Ineos de Tour heeft gewonnen, drie jaar geleden (Egan Bernal in 2021) zal zijn dat Ineos de Giro heeft gewonnen en al zes jaar (Chris Froome in 2017) dat Ineos de Vuelta heeft gewonnen?

Zo (sic) onklopbaar zijn ze dus niet, de Grenadiers van Dave Brailsford.

Sys neemt zijn eigen conclusie voor waarheid, citaat: niemand die het Evenepoel kwalijk zal nemen indien hij opstapt. Jacques spreekt dus voor de hele wereld.

Sys gaat op zijn tendentieus discours door en hoopt dat de vragen over Remco’s toekomst tijdens de Vuelta achterwege blijven. Wedervraag aan hem: wie heeft die vervélende vragen ge-pro-vo-ceerd? Die worden te gepasten tijde wel beantwoord, meent Sys. 

Als het al zo zou zijn dat Evenepoel bij Soudal-Quick.Step beter de deur achter zich dichttrekt, dan verliest Sys alvast een (sic) detail uit het oog: het doorlopend contract tot en met 2026. Daarover zwijgt hij in alle talen, hoe ziet hij dat?


Good (?) old (!) Jacques Sys godbetert: wilde hij afrekenen met Patrick Lefevere zoals hij eerder Johan Bruyneel lapte door hem sec weg te laten in zijn (weliswaar heel verdienstelijk) boek “Top 1000 van de beste wielrenners ter wereld”?

Kon Sys het levenswerk van Lefevere drastischer decimeren dan in de eerste alinea beschreven staat? Sisserke moest zich oeverloos schamen, de beschroomde redacteur die één jaar na zijn (reeds verlate) oppensioenstelling nog steeds (en waarom ook niet?) aan de slag is en daarvoor met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zoals meer oude knarren vorstelijker verloond wordt dan zoveel jongere scribenten, die zoveel verdienstelijker zijn voor hun medium? 

Die media toch, die op papier enkel overeind blijven bij de gratie van de mega-subsidie voor krantenbedeling. Wat meer nederigheid zou hen sieren.

1 opmerking:

  1. Een contract moet gerespecteerd worden, tenzij alle betrokken partijen een overeenkomst hebben om het contract te wijzigen of te vernietigen. Zo niet wordt het iets voor de rechtbank ...... laat toe dat iedereen een 'mening' mag hebben, bewoorden of beschrijven.

    BeantwoordenVerwijderen