donderdag 14 juli 2022

13de editie van de West-Vlaanderen Tour


Ontbreken van Avia-Rudyco en Isorex onthoofden het deelnemersveld 

van een nochtans puike organisatie

 

Op donderdag 18 (Bellegem), vrijdag 19 (Meulebeke), zaterdag 20 (Stasegem, individuele tijdrit) en zondag 21 (Rekkem) augustus is er de 13de editie van de West-Vlaanderen Tour, waaraan 24 teams van elk 5 renners mogen deelnemen. 

De uitverkorenen zijn: Willebrord Wil Vooruit (Ned.), Team Wallonie, WAC Hoboken, Jonge Renners  Roeselare, Molenspurters Meulebeke, Racing Phenix Team (Fr.), Gaverzicht - Be Okay Deerlijk, Noordzeemeeuw, Oostende, CT Menen, CC Chevigny, Olympia Tienen, ASD GB Team (It.), Davo KZWLC, Balen BC, Heist CT, VC ’t Meetjesland Knesselare, Steeds Vooraan Kontich, Team Kempen Turnhout, Onder Ons Parike, Wielerteam Waregem, IWG - Wapi Frasnes, Team Waasland, TigeRR CT (Ned.) en (mixed) Houtland Westkust / Young CT Middelkerke. 

Avia-Rudyco en Isorex werden daarentegen niet weerhouden en dat betekent een gigantische sportieve aderlating want kleppers als Nicolas Aernouts, Nolan Huysmans, Cedric Keppens, Thibaut Van Damme en Lomme Van den Meerssche, … / Louïc Boussemaere, Aless De Bock, Xander Scheldeman, Matiz Van Boterdael, Jenthe Verstraete,… waren een absolute meerwaarde geweest voor de spankracht van de mooie vierdaagse, die de nazomer inluidt. Geen enkele objectieve reden kan deze bizarre maatregel wettigen, die dus louter te wijten is aan de frustraties van de (vooral kleine) conservatieve clubs.

Dit is ontegensprekelijk het devalueren van een potentieel deelnemersveld. De organisatie specialiseert zich als het ware in het decimeren van sterke clubs, vorig jaar waren Canguru - QTS - Air College en Team Waasland - Van Moer de dupe. En dat in de godbetert enige rittenkoers in Vlaanderen voor nieuwelingen, waaraan coryfeeën als Louïc BoussemaereXander Scheldeman en Jenthe Verstraete in eigen provincie niet mogen deelnemen. 

De organisatie schiet zich daarmee pijnlijk in eigen voet en treedt trouwens zijn eigen reglement met diezelfde voeten want het weerhoudt vier in plaats van drie buitenlandse teams. TigeRR wordt (handigheidje!) niet als een buitenlands team aanzien omdat Rob Ruijgh Lanaken heeft als uitvalsbasis. Hij opereert evenwel met uitsluitend knappe Nederlandse renners (vooral Daan Maessen, Max Rijvers, Jules van Neer, Sylvain Vleugels, Sem Vrancken, ...), die misschien op hun beurt blij zullen zijn dat Avia-Rudyco en Isorex ontbreken. 


Meerdere geselecteerde clubs hebben in de West-Vlaanderen Tour wegens een gebrek aan kwaliteit niets te zoeken en dat beseffen zij zelf ook wel. Om hun afgang enigszins te camoufleren had men een tweede en zelfs een derde mixed team kunnen samenstellen. In dat geval waren er plaatsen vrijgekomen voor Avia-Rudyco en Isorex, maar dat is kennelijk het laatste wat men wil. Nu mogen deze teams in Hamburg (EuroEyes Cyclassics), 1000 km. van hier, een alternatief vinden. Stuitend!

Laat mij beklemtonen dat ik spreek in eigen naam en niet in die van Avia-Rudyco en Isorex die anders ook in 2023 zouden geweerd worden. Dit ruikt onverkort naar ... chantage! In welke eeuw leven wij?


4 opmerkingen:

  1. Ik merk hier maar 1 frustratie en dat is van de schrijver zelf , en mss ook van mij na het lezen van deze blog, er zijn heus wel meer goeie renners dan de twee ploegen die hier genoemd worden, het zijn niet zij alleen die de koers maken , hier word echt geschreven met een paardenbril op. Je mag gerust je ongenoegen uiten,maar dit kan ook op een andere manier dan andere ploegen te gaan afbreken. ST

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die man breekt niemand af!!!
    Is louter de waarheid, de renners die hij hier opnoemt, zijn inderdaad de smaakmakers van de u 17( wat niet wil zeggen dat er nog geen goeie renners zijn natuurlijk)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nochtans breekt hij meerdere clubs af door te beweren dat ze aan een gebrek van kwaliteit niet in de West-Vlaanderen Tour horen te rijden.. U zegt ????!!!

      Verwijderen
  3. Een eikel die nieuwelingen al coryfeeën noemt, heeft volgens mij maar 1 hersencel.....

    BeantwoordenVerwijderen