zaterdag 30 juli 2022

Zonder De Bock, Keppens en Schoofs is Xander SCHELDEMAN de theoretische favoriet van een

 

Onthoofd BK van de tweedejaarsnieuwelingen


Aless De Bock, Cedric Keppens en Jasper Schoofs mogen er zondag niet bij zijn op het BK in Brasschaat. 

Alle atleten die deelnamen aan het EYOF zijn immers gehouden om op zaterdag de slotceremonie bij te wonen. De respectieve bobo’s moeten kunnen pronken met hun discipelen die zich in deze eerder gestraft dan beloond zullen voelen en met hun gedachten meer in Brasschaat dan in Banská Bystrica (Slovakije) zullen vertoeven want ze vliegen pas op zondagnamiddag terug naar België.

Belgian Cycling ondergaat dit lijdzaam. Waar is de tijd dat Michel Pollentier met zijn renners op de voorlaatste dag stante pede uit de Tour de Normandie moest terugkeren om verplicht deel te nemen aan het futiele kampioenschap van … West-Vlaanderen?

De datum van EYOF lag lang van tevoren genoeg vast opdat Belgian Cycling het BK in Brasschaat probleemloos een week had kunnen vervroegen of verlaten maar het verzuimde het, waarbij met deze:

eerste (herhaalde) vaststelling: om het smeer likt Belgian Cycling de BOIC-kandeleer;

tweede (herhaalde) vaststelling: in België kan men coureur worden niet dankzij maar ondanks de wielerbonden.

 

De selectie van Aless De Bock, Cedric Keppens en Jasper Schoofs voor het EYOF was dus (ook om andere redenen) géén onverdeeld geschenk waarvoor ook Xander Scheldeman, Axel Van den Broek en Lomme Van den Meerssche in aanmerking kwamen maar nu niet langer rouwig zullen zijn. Als inrichter zou ik niet bepaald vrolijk van een afgeroomd deelnemersveld.

Het belet niet dat er nog voldoende andere blikvangers zullen zijn. Behalve Xander, Axel en Lomme zijn dat ook: Stan Craps, Matthijs De Clercq, Wout Hemeryck, Cisse Pauwels, Jarne Van Dijck, Matijs Van Strijthem, titelverdediger Nio Vandevorst, … 

Nolan Huysmans staat daar helaas niet tussen plaatsen, hij is nog steeds herstellende van een vreselijke valpartij in Frasnes.

Jenthe Verstraete, de verrassende winnaar van het Critérium Européen (Lux.) wordt in Brasschaat nièt op zijn wenken (hoogtemeters) bediend.

Veronachtzaam de Waalse kandidaten niet met vooral Edouard Claisse, Guillaume Daix en Florian Delier.

 

Bij de eerstejaars is Thibaut Van Damme zowat de maat der dingen. Hij grossiert als jonge tiener in allerlei titels. Hij mag weerwerk verwachten van vooral Toon De Zutter (als kampioen 2021 der 14-jarige aspiranten de eigenlijke titelverdediger), Thor Feyaerts, smaakmaker Devlin FeysYoram Knaepen, Brend Van Aerschot, Siebe Van Canneyt, Vlaams kampioen Arthur Van den Boer, Kobe Van der Vurst,…


Indien iemand anders dan de voornoemden morgen één van de beide titels grijpt dan zal dat als een absolute verrassing in de armen worden gesloten. 

Brasschaat mag dan wars van hoogtemeters zijn, het zijn nog altijd de coureurs die de koers maken en uitrollen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten