vrijdag 27 oktober 2023

Thor PEETERS: regelmatig uitblinken is waardevoller dan één keer winnen

 

Met het statement “winning isn't everything; it's the only thing” zul je niet welkom zijn bij Thor Peeters, de Bredense tweedejaarsnieuweling die afgelopen seizoen 35 uitslagen behaalde die ertoe deden maar waarvan er geen enkele de piek van de overwinning had. 

 “Liever dat dan een eenzame uitschieter“, reageert Thor wijselijk.

Thor trekt de kar met Briek Plasman in zijn spoor.

Toch kan die eerste triomf niet lang meer uitblijven, daarvoor heeft Thor teveel kwaliteiten. 
Indien hij mag kiezen dan opteert hij voluit voor de Belgische titel strandracen die tijdens de jaarwende in zijn thuishaven wordt uitgereikt en waarvan zijn papa de parcoursbouwer is. Meer sportieve inteelt kun je niet hebben voor een precieuze trofee en zie waartoe dat voor Jordi Warlop vorige winter geleid heeft: een onverhoopt meerjarencontract bij Soudal-Quick.Step!

Tijdrijden (b)lijkt voor Thor een werkpunt.

Zo vèr is Thor nog lang niet. Hij handhaaft zich als neo-junior bij Onder Ons Parike dat hem een attractief programma zal serveren.

Thor wil het daarbij ook van hoogtemeters hebben waarbij hij graag verwijst naar zijn top tienen in Herbeumont, in Couvin en in Basse Meuse, die hij op karakter afdwong. Ook in de Ronde van Vlaanderen vermande hij zich voor een 24ste plaats, die hij eveneens in het pittige Critérium Européen (Lux.) behaalde.

Thor haalde in Moorsele, Ingooigem, Langemark-Hagebos, Kooigem en Vichte het podium. De midweek in Kooigem was daarvan de fraaiste omdat die werd afgedwongen nadat hij er anderhalf uur in de aanval reed. 

Hij is alvast niet voor één koersgat gevangen. Tijdens de donkerste weken zal hij, net als vorige winter, aan enkele veldritten deelnemen in combinatie met strandraces, die hij dus eind 2023 hoopt te bekronen met een sant in eigen Bredene.

Na de jaarwende wenkt opnieuw de weg, waarop hij als neo-junior de fraaie lijn hoopt door te trekken met Onder Ons Parike, waar ook zijn klasgenoten (KTA Brugge) Fabrice Lefevre (VC ’t Meetjesland Eeklo) en Warre Willems (Shifting Gears Brugge) aanmeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten