maandag 9 maart 2020

Giacomo NIZZOLO
al zijn tweede voltreffer!

Giacomo Nizzolo wordt almaar meer de sterkhouder van het veelgeplaagde Team Dimension Data, dat in 2019 amper zeven overwinningen behaalde en voortaan NTT Pro Cycling Team heet. Hij had al ophef gemaakt door Sam Bennett en Caleb Ewan te kloppen aan het eind van de vijfde rit in Tour Down Under. En vandaag won hij, veertig dagen na zijn 31ste verjaardag, ook Pascal Ackermann van een precieuze dagzege af te houden. Zou hier de hand van de gerecycleerde Bjarne Riis achter zitten? En wanneer legt hij ook Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen over de knie? 
Beide dagzeges in de World Tour van 2020 moeten niet onderdoen voor zijn eindzege in de Tour de Wallonie 2012, een dagzege in de Eneco Tour 2012 en zijn paarse puntentruien (2015 & 2016) van de Giro, een mooie compensatie voor de hem daar ontnomen dagzege, die hij op de slotdag in 2016 leek behaald te hebben tot hij voor schuinspurten gedeclasseerd werd ten voordele van de Duitser Niklas Arndt. Zo blijft hij in de ronde van zijn land steken op negen tweede, negen derde, vijf vierde en zes vijfde plaatsen. 
Misschien zijn de klassiekers hem voortaan ook niet meer te hooggegrepen, Gent-Wevelgem bijvoorbeeld. Hij werd, als regérend kampioen van Italië, wel vijfde in het wereldkampioenschap in Doha 2016, nadat hij voor de derde keer op het podium stond in Hamburg. 2016 was zijn absoluut topjaar. Zowel in de Cycling Quotient Ranking als in die van ProCyclingStats kwam hij dat jaar uit op de tiende (!) plaats, een straffe referentie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten