dinsdag 3 maart 2020

 Hugo Hofstetter 
staat niet mis op Le Samyn

Elke dag is goed (genoeg) om te winnen, zeker wanneer je het als contractrenner nog maar één keer deed (dagzege in de Tour de l’Ain 2018). Daar kon hij op 3 maart 2020 bijstellen, zowaar op de verjaardag van zijn vriendin. Het was hem aan zijn vreugdevolle uitbarsting te zien dat het een specialleke was.

De wereld leek aan zijn voeten te komen liggen toen hij op 23 augustus 2015 in Les Pieux (Normandië) kampioen van Frankrijk bij de beloften was geworden. Eerder dat jaar was hij (na Lukas Spengler en Jenthe Biermans) al derde geworden in de beloftenversie van Paris-Roubaix en Cofidis was daardoor nog meer gecharmeerd door hem en dat werd geconcretiseerd in een contract van vier seizoenen, dat hij evenwel niet helemaal kon waarmaken. Hij was dan ook wat blij dat hij vanaf 2020 deel kon uitmaken van het met Israel Cycling Academy gefuseerde Katusha, waarin hij als de man voor de kasseien werd uitgespeeld. Dat had zich in zijn bestjaar 2018 al vertaald in een rist ereplaatsen in dat soort koersen: derde in Nokere, tweede in Denain, vierde in de Tro-Bro Leon, derde in de Elfstedenronde - Brugge, vierde in Halle-Ingooigem (ook in 2019), vierde in de Polynormande, ….. Vierde plaatsen in de Clasica de Almeria 2018 en in de Scheldeprijs - Schoten 2019, een vijfde in Frankfurt 2019, ….. maakten het nog wat veelzijdiger maar het was globaal minder dan hij en Cofidis ervan verwacht hadden. Zelfs een tweede dagzege in een korte rittenkoers was hem niet weggelegd  en door die veelvuldige “net niet” geraakten hij en Cofidis almaar verder op mekaar uitgekeken. 

Zijn explosie voorbij de finish in Dour refereerde ook daar naar en zijn zesde plaats in Kuurne-Brussel-Kuurne voelde anders aan dan zijn ereplaatsen van de vorige jaren. Le nouveau Hugo Hofstetter était arrivé en dat hebben ze in Dour geweten. Dit smaakt naar meer en zet hem na het uitvallen van good old André Greipel, als snelste van Start-Up Nation Israel, aan het dromen van top tienen in zijn eerste Tour of wie weet?!  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten