zondag 15 maart 2020

Team SUNWEB: 
van lelijk eendje 
naar sierlijke zwaan

Na de abdicatie van Tom Dumoulin (langdurig contract niet uitgedaan) werd nogal meewarig gedaan over Team Sunweb, dat brutaal overruled werd door het expansieve Jumbo-Visma dat de Maastrichtse metronoom als klassementsrenner aan Laurens De Plus, Steven Kruijswijk en Primoz Roglic toevoegde. 
Team Sunweb is Tom Dumoulin, die al sedert 15 juni 2019 niet meer gekoerst heeft, inmiddels liever kwijt dan rijk. Hun aanwervingen waren een stuk bescheidener maar des te gerichter, vooral Tiesj Benoot (Lotto-Soudal), Europees beloftenkampioen 2019 Alberto Dainese, beloftenwereldkampioen Nils Eekhoff, Tobias Svendsen Foss (winnaar van de Tour de l’Avenir 2019) en het Vlaamse toptalent Ilan Van Wilder. En dat terwijl ze vooral bleven beschikken over Sören Kragh Andersen, Niklas Arndt, George Bennett, Chad Haga, Sepp Kuss, Wilco Kelderman, Michael Matthews, Sam Oomen, … Onderwijl ontbolsteren ook Cees Bol en Marc Hirschi.
Die optelling van waarden levert een wendbaar collectief op met Tony Martin als onvolprezen wegkapitein binnen een optimale verhouding kostprijs / rendement, alvast een betere dan die van Jumbo-Visma al is er de gratuite bewering van manager Merijn Zeeman dat Jumbo-Visma het doet met het na één laagste budget van de World Tour. Patrick Lefevere dacht er het zijne van en reageerde met “hou die man weg van de financiën”.

Team Sunweb heeft alvast een geloofwaardiger imago. Halfweg de derde koersmaand tellen ze (tegenover negen over het hele seizoen 2019) in 2020 al zeven overwinningen met Alberto Dainese (dagzege in de Herald Sun Tour), Jai Hindley (twee dagzeges en de eindoverwinning in de Herald Sun Tour), Cees Bol (dagzege in de Algarve), Tiesj Benoot en Sören Kragh Andersen (elk een dagzege in Paris-Nice) plus de dichtste eindplaats van diezelfde Gentenaar. Het vooropgestelde lelijke eendje van 2020 metamorfeert almaar meer tot een sierlijke zwaan. Geen enkel World Tour Team gelijkt beter op Deceuninck-Quick.Step als Team Sunweb meer zelfs: het is er de rode versie van!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten