maandag 9 maart 2020

 Vlad VAN MECHELEN 
groeispurt opent perspectieven

In het actuele jeugdwielrennen is winnen én op zaterdag én op zondag meer uitzondering dan regel. Afgelopen brachten zowaar twee nieuwelingen dit huzarenstuk voor mekaar: de Brit Noah Hobbs (in Sint-Maria-Lierde en in Edewalle) en Vlad Van Mechelen. Hopelijk kan de slagvaardige met zijn makkers van het Lee Valley Youth Cycling Team deelnemen aan de Topcompetitie maar dat zal helaas niet zeker?! 

Vlad VAN MECHELEN wint in Sint-Joris-Weert met ruim verschil
van de (verdoken) Duitser Ben Felix JOCHUM en van Xander VERHAGEN.
Vlad werd tijdens de openingsdag in Staden geklopt door Thibo Germonprez zodat zijn ongewilde affiniteit met de dichtste ereplaats (vier in de nazomer van 2019) zich leek te verlengen. Dat was het laatste wat hij wilde en waaraan hij meteen iets deed tijdens het tweede weekend: op zaterdag haalde hij het in Sint-Joris-Weert (waar hij eind april 2019 zijn enige overwinning behaalde) van de hem onbekende Duitser Ben Felix Jochum en op zondag ging hij de onvolprezen eerstejaars Roy Sentjens overwinnen in diens thuisprovincie (Zepperen). Meer en beter kon de Bertemse zoon van Francis en broer van tweedejaarsjuniore Gloria zich niet wensen na een perfecte winterse voorbereiding onder leiding van Fred Vandervennet die zijn mindere punten bijstelde en die hij afsloot met een stage van twee en een halve week in Calpe.
Vlad(imir) was er dus helemaal klaar voor en dat hebben zijn concurrenten geweten. Zijn groeispurt is in een stroomversnelling beland, hij meet inmiddels 1,76 meter en ook zijn spieren zijn aardig aangekomen. Er zijn nog meer faciliteiten. Als telg van een Belgische vader en een Litouwse mama Erika rijdt hij dit seizoen voor het eerst met een licentie van Belgian Cycling, zodat hij eindelijk kan deelnemen aan het kampioenschap van Vlaams-Brabant (op 10 mei in Heide-Linter) en van België (op 26 juli in Velzeke) maar steeds niet aan het Vlaamse (op donderdag 21 mei in Laarne).
Toch lijkt de Ronde van West-Vlaanderen hem nog het meest van al aan te spreken. Vorig jaar werd hij, als éérstejaars, (na de Est Frank Aron Ragilo) tweede in de Wielsbeekse slotrit en dat bleef plakken. Nooit voelde hij zich meer renner als daar en dat gevoel wil hij op 20, 21, 22 en 23 augustus verder aanzwengelen. Tegen dan zal hij zijn zegecijfer ook al aardig opgelijst hebben, al primeert de kwaliteit op de kwaliteit. Zo spijt het hem dat hij met zijn Cannibal Team niet weerhouden werd voor de Beker van België. Dat manco wil hij, behalve in de kampioenschappen, dubbel en dik goedmaken in de Topcompetitie.
Vlad volgt, met het speciale statuut van rondtrekkende bevolking, sportwetenschappen aan het Leuvens Atheneum Redingenhof. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten