zondag 29 maart 2020

 Luca PAOLINI zou
men als voetballer
meer ontzien hebben

Om het in deze bange en schrale dagen toch ook maar wat over de koers te hebben: de retro van Gent-Wevelgem 2015 had inderdaad aardig wat om het lijf met een oersterke winnaar: good old Luca Paolini, op dat moment al 38 jaar met twee maanden ervaring.
Hij werd naderhand door enkele maanden later uit de Tour gezet nadat in zijn lichaam sporen van cocaïne werden aangetroffen, een verslavend uitvloeisel van het moeilijk verwerkt overlijden van een broer. Luca werd door de UCI achttien maanden geschorst, maar was, om daar wat tegenover te stellen, tuk op een comeback. Hij was hem niet gegund want hij werd uitgespuwd door het geviseerde milieu: geen enkel team riskeerde het om hem in de rangen te sluiten, ergens begrijpelijk. Zo’n gestrengheid zou de voetballerij evenwel nooit aanleggen.
Achteraf bezien was Luca Paolini misschien beter voetballer geworden want dat spelletje is in deze toleranter. Ik zou ze niet willen te eten geven de besmette luxepaardjes op twee benen die vorstelijk vergoed hun ding mogen blijven doen of hernemen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten