dinsdag 18 augustus 2020

Bob JUNGELS moest het wéten:
 “scheiden (van Deceuninck-Quick.Step) 
doet (héél mééstal) lijden”

Bob Jungels heeft tenslotte toch geluisterd naar zijn papa, die oordeelde dat zijn telg meer en beter verdient dan Patrick Lefevere voor hem vanaf 2021 had begroot. Niets wettigt evenwel zijn loonsopslag. In Paris-Nice leek hij zijn kans te grijpen maar hij zakte terug naar de vijftiende plaats. De Strade Bianche reed hij niet eens uit. Ook in Milano-Sanremo en inhet Critérium du Dauphiné was hij amper in beeld. 
Patrick Lefevere bleef dus, zoals hij altijd doet, bij zijn oorspronkelijke aanbieding en Jungels mag een betere vertoning, waarmee hij schermde, waarmaken bij AG2R La Mondiale. Daar komt hij in de plaats van Romain Bardet (naar Team Sunweb?) maar hem vervangen als hoog eindigende klassementsrenner in de Tour? Ho maar!
Op zijn top tienen in de Giro van 2016 (zesde) en 2017 (achtste) en op zijn elfde plaats in de Tour van 2018 kwam er geen vervolg. De zware ééndagskoersen dan maar doch op zijn triomf in Liège-Bastogne-Liège 2018 volgden zelfs geen ereplaatsen meer.
De nog geen 28-jarige Luxemburger lijkt dus al op zijn retour of het zou moeten zijn dat hij na vijf seizoenen aan andere lucht toe is. Hij heeft vanzelfsprekend het recht om eieren voor zijn geld te kiezen en Patrick Lefevere zal de eerste zijn om hem daarin gelijk te geven. Toch mag het de Luxemburger niet ontgaan zijn dat “scheiden (van Deceuninck-Quick.Step) doet lijden”. Zie maar naar Eric Mas, die bij Movistar nog slechts een schim is van wat hij (vooral tweede in de Vuelta van 2018) bij Deceuninck-Quick.Step was. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten