donderdag 13 augustus 2020

Geen fait divers in Piemonte

George BENNETT
subtopper met armslag
            
De prestatie die George Bennett gisteren in de Gran Piemonte neerzette, mag in geen geval versmaad worden. Het was véél méér dan een fait divers want hij hield kloek stand tegen de ijlende achtervolgers, van wie Diego Ulissi nog vervaarlijk dicht naderde. Gianni Moscon en Mathieu van der Poel moesten al eerder passen voor zijn machtsvertoon.
Hij had wel al gewonnen (de eindzege in de Tour de California in 2017) maar een finish had hij nog nooit molenwiekend overschreden.
De 30-jarige Nieuw-Zeelander is in de pikorde van klassementsrenners van Jumbo-Visma na Primoz Roglic, Tom Dumoulin, Steven Krujswijk en Laurens De Plus de vijfde in rang maar omdat de Tour voor de Belg te vroeg komt, mag George inspringen. Hij droeg vorig jaar een aardig steentje bij tot de zege van Jumbo-Visma in de Brusselse ploegentijdrit. Hij werd tenslotte 24ste in 2019 zal er op 29 augustus voor de vierde keer in een dienende rol bij zijn, wat een uitschieter niet helemaal uitsluit. In de Giro van 2018 werd hij achtste.
Meer zijn eigen kans gaan?! Hij weet wel beter wat het meest loont voor hem. 
Je kunt Nieuw-Zeeland bezwaarlijk als een traditioneel wielerland catalogeren. George Bennett is er alvast de best prestérende van, gevolgd door: Gregory Henderson, Julian Dean, Patrick Bevin, Hayden Roulston, Paul Jesson, Nathan Dahlberg, Jesse Sergent, Eric McKenzie, Chrustopher Jenner, Jack Bauer, Stephen Swart en Bruce Biddle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten