woensdag 19 augustus 2020

Haalt Jonas RICKAERT
de top vijf in Koksijde?

Tien jaar geleden al dat Jonas Rickaert na een magistraal één-twéétje met Seppe Verschuere (bedacht door de nog steeds betreurde Peter Harinck) in zowat eigen Wielsbeke kampioen van België werd.
Jonas Rickaert heeft drie jaar na de G.P. Marcel Kint (géén kermiskoers, wel een 1.2) in Zwevegem eindelijk nog eens gewonnen op de internationale kalender. Omwille van de offensieve manier waarop hij Dwars door het Hageland naar zijn pedalen zette, is het een zege met een gulden rand. Enkele dagen eerder behaalde hij ook een dagzege in de Ronde van Vlaams-Brabant.
Jonas had in het Hageland de ideale partner in crime aan zijn zijde: Nils Eekhoff, de onterecht verbannen wereldkampioen der beloften in Harrogate 2019 en een hardrijder van formaat. Uiteraard hebben de twee met mekaar gepraat opdat er, behalve een winnaar, ook een lachende tweede zou zijn. De Citadel van Diest bepaalde dat rollenpatroon.

Over tien dagen wil Jonas Rickaert de teamplayer zijn die Tim Merlier zo goed mogelijk afzet aan de Heizel op het einde van de Brussels Classic.

Ik verdenk er hem ook van dat hij enige zinnen zet op de extreem late (25 oktober) Paris-Roubaix, waarin hij hoopt op een derde keer goede keer. Op de onverharde grindwegen van het Hageland hield hij een stijloefening door behendigheid en kracht te combineren. Dat kan hij herhalen in de Hel van het Noorden, al verliepen de kennismakingen in 2017 en in 2018 niet helemaal naar wens. Dit keer zou meeglippen in de vroege ontsnapping al veel voldoening geven.

Jonas is aan de zijde van onder anderen ook Dries De Bondt, Otto Vergaerde, Gianni Vermeersch en bovenal Mathieu van der Poel bij Alpecin-Feniks op de juiste bestemming beland. Hij zal er ook in 2021 en in 2022 deel van uit maken. Nochtans hadden zich ook twee World Tour Teams gemeld die hij beleefd afwimpelde.
Jonas neemt morgen voor de derde opeenvolgende keer aan het BK tijdrijden. Na zijn twaalfde plaats in Vichte 2018 en zijn tiende in Middelkerke 2019 moet hij nog aardig wat dichterbij kunnen schuiven. Want zeg eens behalve Wout Van Aert, Victor Campenaerts en Thomas De Gendt kan hij, zeker met zijn huidig vormpeil, alle anderen aan en dus kan een top vijf niet vèr wèg zijn?!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten