maandag 10 augustus 2020

Dit kondigde ik al aan op 9 juni ...

GREG kan met Oliver 
een performante tweespan 
vormen bij AG2R


CCC abdiceert op het einde van dit seizoen als wielersponsor en dat betekent dat Greg Van Avermaet een vrije coureur is. Sommigen maken zich kennelijk zorgen over zijn toekomst als 36-jarige in 2011. Zo ook Michel Wuyts die voor Greg in Deceuninck-Quick.Step het ideale onderkomen ziet. Zo kon ik het ook bedenken want The Wolfpackis dat voor èlke topper op voorwaarde dat hij in het budget past.
Een alternatief zou AG2R La Mondiale kunnen zijn, waar hij verenigd zou worden met zijn copain Oliver Naesen, die daar zijn verblijf met drie seizoenen verlengde en die daar best wat medestanders kan en wil hebben. Greg past perfect in dat plaatje en zou het daar meer naar zijn zin hebben dan bij onder meer Cofidis, Team Ineos en Jumbo-Visma behalve indien hij initieel zou opteren voor de financiële kant van het verhaal.

Indien Romain Bardet, hun pepetdure klassementsrenner, zoals al gesuggereerd naar Team Sunweb zou overstappen, dan komt er bij AG2R een aanzienlijk budget vrij om Greg Van Avermaet aan te werven en te omringen met enkele getrouwen.
Greg Van Avermaet heeft een wielerploeg nooit als een Spaanse herberg aanzien. Hij bleef liever waar hij correct betaald werd en gedijde. Weinig coureurs waren honkvasterals hij. Na een verkenningsjaar bij het Jong Vlaanderen van Freddy Missotten reed hij vier jaar voor de Nationale Loterij en daarna dubbel zo lang bij BMC. Vanaf 2019 leek hij zijn loopbaan te kunnen afsluiten bij CCC maar dat zal niet mogen zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten