woensdag 19 augustus 2020

Team Ineos zet vol in op Egan BERNAL met Pavel 
SIVAKOV als joker

Chris Froome en Geraint Thomas behoren niet tot de definitieve selectie van Team Ineos voor de Tour. 
Het is meer een aangekondigde kroniek dan een verrassing nadat men de beide Britten achter de feiten zag koersen in het Critérium du Dauphiné. De vijfde Tourzege van de oorspronkelijke Keniaan en zijn aansluiting met Jacques Anquetil, Eddy Merckx en Miguel Indurain zal dus niet voor dit jaar zijn.

Froomey vecht nog steeds terug van zijn doodsmak in het Critérium du Dauphiné 2019 en dat hij na dit seizoen, na elf campagnes bij Dave Brailsford, naar Israel - Start Up Nation verkast, zal Chris niet geholpen hebben. Of hij op zijn 36ste in 2021 voor zijn nieuwe team met een jaartje vertraging alsnog een vijfde keer de Tour wint, lijkt mij heel onwaarschijnlijk
De wegen van Chris Froome en Geraint Thomas lopen overigens nog verder uiteen: Geraint kiest voor de Giro en Chris voor de Vuelta. De beide samen rijden had een optie kunnen zijn maar de slotweek van de Giro overlapt de eerste zes dagen van de Vuelta.
Team Ineos zet dus onverdeeld in op de jonge titelverdediger Egan Bernal die Andrey Amador, Richard Carapaz, Jonathan Castroviejo, Michal Kwiatkowski, Luke Rowe, Pavel Sivakov en Dylan van Baarle aan zijn zijde krijgt. Indien de in de Dauphiné beproefde rug van Bernal opnieuw zou opspelen dan is de nergens helemaal overtuigende Richard Carapaz de wisselkopman en Pavel Sivakov (ondanks een pijnlijke uitschuiver indrukwekkend op de slotdag van het Critérium du Dauphiné) kan als joker uitgespeeld worden. Benieuwd hoe de slechts 23-jarige Rus, die negende werd in de Giro van 2019, zijn hand- en spandiensten combineert met een eigen opmars.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten