dinsdag 25 augustus 2020


Néén, dit komt nièt méér goed !

Rik VERBRUGGHE moest hangen. Werden andere zondaars ontzien?


Calamiteiten troef! 
Ziedaar het minste wat je kunt zeggen nadat Rik Verbrugghe door Belgian Cycling van het EK in Plouay werd weggestuurd. Rik ging zondagavond eten in een restaurant net buiten het hotel van de Belgische delegatie. 
Jàzeker, de bondscoach bezondigde zich daarmee aan ondoordacht handelen. Technisch directeur Frederick Broché maande hem met onzachte dwang aan om van de tijdritten op maandag weg te blijven en naderhand om het pand zelfs helemaal te verlaten. Rik onderwierp zich aan een coronatest, die sowieso negatief was aangezien de incubatieperiode van het virus 72 uur beloopt. De test kon hem dus (nog) niet bevrijden van het risico op besmetting. En Belgian Cycling wilde de dagdagelijkse ploegen van de geselecteerde renners in een positief geval niet op hun dak krijgen.

De reactie van Verbrugghe “dat hij niet op stap was geweest, niet dronken was geworden en geen cocaïne had gebruikt” is totaal naast de kwestie en daarmee alludeert hij trouwens op een pijnlijke kwestie uit het recent verleden.
Hoe dan ook: Rik should have known much better, zeker nadat hij half april zelf het slachtoffer werd van een niet al te milde vorm van corona. Toch noemt hij zijn lock-out een“hallucinante beslissing” waarna hij zich op glad ijs begeeft met de ‘confidentie’ dat hij binnen de bubbel van Belgian Cycling zeker tien andere zondaars kent, die nièt naar huis worden gestuurd.

Zeker die laatste quote zal hem niet in dank worden afgenomen. Ik vrees dan ook dat zijn dagen als bondscoach geteld zijn of dat hij slim de eer aan zichzelf zal houden. Wordt er voor hem al geen plaatsje warm gehouden bij Ag2R La Mondiale, waar zijn schoonbroer Greg Van Avermaet in 2021 zijn opwachting maakt en waar de BMC fietsen dan al hun intrede hebben gemaakt?

Het is mij wat met de coaches van Belgian Cycling. Na Kevin De Weert is er nu de heisa rond Rik Verbrugghe, die precies al gemist wordt want Jasper De Plus verscheen zowaar te laat op het startpodium van zijn tijdrit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten