zaterdag 1 augustus 2020

Wordt meer nog dan anders een buitengewone vierdaagse

Mathias DE WITTE en Emiel VERMEULEN
bofkonten in La Route d’Occitanie


Godbetert La Route d’Occitanie (Fr.), denk je dan maar bij nader inzien blijkt het een hoogst interessante vierdaagse rittenkoers (2.1), waarvan de 21ste editie in de aanloop naar de Tour nièt overkilled zal worden door de Vuelta a Burgos en noch Il Strade Bianche. 
La Route d’Occitanie heette tot en met 2017 La Route du Sud en werd de jongste acht jaar opgelijst met ex-winnaars van grote ronden: Nairo Quintana in 2012 en 2016, Alberto Contador in 2015 en Alejandro Valverde in 2018 en 2019.
Dit jaar zal het, op zowat vijfentwintig dagen van de Tourstart, allicht niet anders zijn want men begroet er onder anderen Chris Froome en Egan Bernal die in de clinch gaan met onder anderen Romain Bardet, Warren Barguil, Miguel Angel Lopez, Bauke Mollema, Thibaut Pinot, Richie Porte, … Zij zullen vooral op het scherp van de snee klimmen tijdens de derde rit die Saint-Gaudens en de col de Beyrède verbindt alover de Port de Balès, en de Peyresourde, die ook deels aangesneden worden tijdens de achtste rit van de Tour.
Ook het bescheiden Natura4Ever - Roubaix La Metropole is er van de partij met twee Vlaamse jongens die zich uit de naad werkten voor hun behoud als contractrenner: Mathias De Witte en Emiel Vermeulen. Dat zij er in dit illuster gezelschap bij mogen zijn heeft op zich al de smaak van de overwinning. Spurten voor een top tien zal er voor Emiel helaas niet bij zijn. Mathias daarentegen maakt meer kans om gepast mee te schuiven in de ontsnapping van de dag. Nogal wat andere Vlaamse contractrenners kunnen hen dit avontuur benijden.   

Van Vlaamse zijde zijn er ook nog Frederik Backaert, Jan Bakelants, Jens Debusschere, Aimé De Gendt (die kàn verrassen!), Kenneth Vanbilsen, Guillaume Van Keirsbulck, ... allemaal jongens die iets wilden rechtzetten maar daar omwille van de lockdown nog niet de kans toe kregen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten