maandag 3 augustus 2020

Wees er maar zeker van:
Greg Van Avermaet 
is (meer dan) goed

De Gran Trittico Lombardo is een door corona geïnspireerde (hopelijk éénmalige) fusie tussen de Coppa Bernocchi, de Coppa Agostini en de Tre Valle Varesini. Winnaar werd de bijna 33-jarige solide Gorka Izagirre, die zich op de laatste en nogal steile helling uit de voeten maakte voor acht snellere achtervolgers, van wie Greg Van Avermaet van de dichtste ereplaats werd gehouden door de totaal onbekende toch al 25-jarige Alexander Aranburu (Sp.). Ook Michal Kwiatkowski en Vincenzo Nibali behoorden tot dat octet, van wie Louis Vervaeke nog het meest verbaasde. Gianni Vermeersch verraste op zijn beurt met een elfde plaats, waarmee hij zijn niet geringe waarde als wegrenner andermaal onderstreepte.


Er waren er al die schamper deden over Gregs achtste plaats in de Strade Bianche. Ze moesten zich schamen maar kregen twee dagen later al lik op stuk. De regérende Olympische kampioen is een all weather man maar in verzopen Vlaams weer biedt hij dat aanzienlijke tikkeltje meer. Het wordt dus duimen voor een klimatoloische herhaling volgende zaterdag in Milano-Sanremo, waarin hij trouwens al dertiende (2009), negende (2011) en vijfde (2016) werd. Indien hij zaterdag eens opnieuw vier rangen dichterbij schuift …

Greg is er hoedanook klaar voor na een weekend dat nochtans beladen met de naweeën van de Strade Bianche maar daar zullen er wel meer te kampen hebben gehad. Die zijn nu helemaal verwerkt zodat een verkenning van Milano-Sanremo primeert op een deelname aan Milano-Torino gaat waardoor hij Wout Van Aert pas zaterdag respectvol terugziet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten