vrijdag 30 maart 2012

Bizar: géén enkele koers voor junioren op zaterdag 31 maart!
Het zal slechts een detail zijn en niet eens een voetnoot maar vandaag wordt in het hele land géén enkele maar dan ook géén enkele koers georganiseerd voor junioren. Dit moet uniek zijn in de annalen van het Belgische jeugdwielrennen en significant voor de nefaste ontwikkeling die zich sluimerend voltrekt.
Omwille van de Ronde van Vlaanderen, hoor ik velen fout denken, want Vlaanderens zelfverklaarde mooiste is pas morgen en dan staan er zowaar vier koersen voor 17- en 18-jarigen geprogrammeerd: in Beernem (W-Vl.), Nandrin (L.), Rotem-Dilsen (Limb.) en Zoutleeuw (Vl.-Brab.). Twee van die vier hadden hun organisatie beter overgeheveld naar zaterdag, het zou hen kwantitatief en kwalitatief een meerwaarde opgeleverd hebben. Sneu voor de junioren die dit weekend tweemaal wilden opdraven en inzonderheid voor hen die zondag bijvoorbeeld al na enkele kilometer met een lekke band of een mechanisch defect uitvallen.
Voor de tieners wordt koersen almaar duurder. De quotiënt van de deling van de vergunningsprijs door het aantal koersen wordt almaar hoger en bij het afhalen van hun rugnummer en/of kaderplaatje moeten ze ook nog extra afdokken. Almaar meer geven om minder te krijgen is van deze tijd.
De bobo's zullen er morgen tijdens hun hoogmis op de Oude Kwaremont, de Paterberg of in Oudenaarde geen coupeke of brokje kreeft minder om savoureren want het zal allemaal hun tijd nog wel duren. "Hun tijd" wel ja, maar daarna? "Après eux le déluge", inderdaad! Of is het eerder: "après nous les mouches"?

1 opmerking:

  1. Bernard, iemand moet de eerste zijn om een reactie te posten. Laat mij dat dus maar zijn. Blij! Erg blij om vast te stellen dat het onvolprezen Wielerjaarboek opnieuw zijn on-line-zusje heeft! Veel bloggenot! We blijven het van hieruit met veel geliefde aandacht volgen!

    BeantwoordenVerwijderen