dinsdag 16 april 2013

Ook Circuit de Wallonie en Lotto Ridley Tour 
verdwijnen van de kalender
Behalve de G.P. Roeselare, Dwars door Limburg (Heusden-Zolder), de Omloop van het Hageland (Tielt-Winge), de G.P. van Geluwe, de Omloop der Drie Zustersteden (Willebroek), Zillebeke-Westouter-Zillebeke, de nationale tijdrit van Adinkerke en de Memorial Remi Van Vreckom (Denderwindeke) verdwijnen nu ook de Circuit de Wallonie (2.2) en de Lotto Ridley Tour (een meerdaagse vanaf Hemelvaart voor nieuwelingen) van de kalender.
Bovendien is er tijdens het afsluitende weekend van april
géén kampioenschap van Antwerpen voor beloften
Vraag die zich daarbij opdringt of de beloften van deze provincie geen korting moeten krijgen op hun vergunning aangezien ze wel dezelfde plichten maar niet dezelfde rechten genieten als de 19-22-jarigen van de andere provincies.
Het zijn barre tijden voor het Belgische jeugdwielrennen. Er bestaat trouwens een opvallende tendens dat er de komende weken nog meer lijken uit die kast zullen vallen.
Het ligt aan de crisis, meneer?! Larie en apekool want het topwielrennen tiert weliger dan ooit. Het jeugdwielrennen is een verwaarloosde sector want behalve op de podia der Belgische kampioenschappen maakt geen enkele bobo zijn opwachting op deze wedstrijden. Last but not least smijt de overbetaalde stuurman van Wielerbond Vlaanderen het koersgeld met bakken door ramen en deuren ten voordele van de recreatieve afdeling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten