maandag 24 oktober 2022

Sander WILLEMS

is zich bewust van zijn fysieke voorsprong maar heeft nog meer andere troeven

 

 

Sander Willems werd, behalve puntenkoning, dit keer (zijn beide titels in het omnium meegeteld) ook de zegekoning en handhaaft zich met Tobias Flajs als de absolute toonaangever van het bouwjaar 2009.

Het is Sander amper aan te zien dat hij plankgas geeft maar dat doet hij degelijk, niet in het minst op het BKtijdrijden in Denderleeuw, waar hij de 2,8km.afhaspelde in 3’47” of aan een uurgemiddelde van 44,42km., waarmee hij zijn gezellen op het podium Wout Veuchelen en Mauro De Schrijver op 8,5 respectievelijk 11” zette.


(foto Marc VAN HECKE)

Wout houdt ook van de hoogtemeters, waarmee hij op zijn wenken bediend werd in het Oost-Vlaamse PK in Maarke-Kerkem, waar hij na de tijdrit ook de wegrit won, zijn mooiste overwinning.

Verliezen was zelden aan de orde maar wanneer het hem overkwam zoals vooral in het VKals in het BK met Tobias Flajs respectievelijk Mats De Ridder als zijn snellere overwinnaars dan had hij er weinig moeite mee, minder dan met die in de openingstijdrit van zowel het Antwerpse als het West-Vlaamse weekend, waarin Jef Reichelt respectievelijk Mauro De Schrijver hem verrassend overtroffen.

Ook een zware val in Bellegem, waardoor hij niet verder kon, verblijdde hem niet.

De koers afwachten en ondergaan is niet aan Sander besteed.Hij wil zich zoveel liever in de vrije ruimte uitléven, al zal hij vanaf 2023 gerichter toewerken naar bepaalde doelen om nog meer fun aan te beléven en gelijk zijn limieten voor zich uitschuiven. Zegevieren zal ook dan een nooit vervélende bijkomstigheid zijn, al steek je soms meer op van een nipte nederlaag dan van een vlotte overwinning.

Over verre en gedurfde perspectieven wil Sander het nog lang niet hebben.Hij ziet op termijn wel waar zijn scheepje aanmeert. Hij is er zich wel van bewust dat hij een fysieke voorsprong heeft op zijn meeste leeftijdsgenoten die na hun verlate groeispurt korter kunnen aansluiten. Gelijk zal hij zelf ook verder aansterken en zelfs bij hem is niets is zo evident als het soms lijkt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten