woensdag 29 november 2023

De uiteindelijke opvolger van Tim DECLERCQ?

 

Warre VANGHELUWE

aan deze teamplayer zullen ze véél hebben!

Zou er de jongste jaren, solliciterend voor de beroepscategorie, een energiekere coureur hebben rondgeraasd als Warre Vangheluwe? Ik ken hem al van bij de aspiranten en toen al beukte hij er zo op los dat het een lieve lust was om naar deze jonge smaakmaker te kijken. Dat verminderde er niet op naarmate de jaren vorderden maar het belandde kennelijk uitsluitend in blindemansogen en dus zag het er almaar sterker naar uit dat het geen stek in de beroepscategorie zou opleveren.

Alec Segaert en Warre Vangheluwe bezig aan een sterk nummer
in de Young Coast Challenge van Bredene naar Koksijde.

Het samengaan van Home Solution - Soenens met Soudal-Quick.Step vanaf 2023 zorgde voor een elan dat Warre nog meer vleugels gaf. Hij stond er het hele seizoen met deze highlights: winst in de Young Coast Challenge (1.2u) van Bredene naar Koksijde, waar hij als enige de turbo Alec Segaert kon volgen en steunen; beste jongere in de Tour du Loir & Cher (2.2), eclatante winst in de altijd sterkbezette profkoersen van Gullegem en Meulebeke, 2de (na Jasper Dejaegher) in de Omloop der Zevenheuvelen en winnaar der Hel van Voerendaal (Nederlandse manches in de Road Series), … 

En er was bovenal de manier waarop hij één en ander bewerkstelligde zodat men Warre niet langer over het hoofd kon zien als een potentiële versterking voor één of ander profteam. 

Het werd het beste van het beste: het grote Soudal-Quick.Step, waar hij bij het Devo Team al een voet in huis had. In welke rol Warre zal aantreden is niet bij voorbaat vastgelegd maar in hem herken ik veel van de jonge Tim Declercq die eerst nog vijf seizoenen in de wachtkamer van Sport Vlaanderen - Baloise doorbracht alvorens vanaf 2017 op zijn 28ste de tractor te worden van The Wolfpack, waartoe Warre al behoort op zijn 23ste nadat hij kennelijk werd veronachtzaamd door het huidige Flanders-Baloise. 

Warre’s profwording heeft een wake up call teweeggebracht bij zijn achterban die zich herverenigde onder de nieuwe noemer Warreors, hetzij de samensmelting van Warreen Warrior (= vastberaden strijder). De fanclub wil zich op die manier nog nauwer betrokken voelen bij het reilen en het zeilen van hun idool via nieuwsbrieven en het organiseren van allerlei activiteiten onder impuls van dit vijftal: Robbe Vangheluwe als voorzitter geflankeerd door Stef Claeys, Jeroen Roose, Wiebren Plovie en Koen Jonckheere met als kick-off een aanwezigheid op de Kerstmarkt van Tielt op 8, 9 en 10 december met een ledenwerving waarop iedereen welkom is. Daarna mag 2024, het eerste bestaansjaar van de Warreors meteen beginnen.

In die regio kennen ze er wat van om hun idool te steunen. Herinner je maar wat onder anderen Tim Declercq en Yves Lampaert dienaangaande al te beurt viel. De Warreors zullen daar niet moeten onderdoen, wees daar maar zeker van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten