woensdag 10 januari 2024

Meer out of the blue kun je niet zijn …

 

Sam DARA vanuit het niets op 

weg naar de zevende hemel?

 

 

Nog meer out of the blue dan de eerder bejubelde Seppe Leman was Sam Dara in 2023. Hij baskette eerst nog bij BBC Lyra Nila Nijlen. Sam deed deze verrassende switch helemaal uit eigen beweging. Wielrennen sprak hem aan als een teamsport inclusief een individuele benadering. Toch zal het Sam geen moeite kosten om ook op twee wielen een teamplayer te zijn. 

Hij woont in Keerbergen als de telg van zijn Vlaamse mama Nadine en een oorspronkelijk Iraanse papa Masoudeen arts met internationale ervaring in de volksgezondheid die al 24 jaar de Belgische nationaliteit heeft.

Hij haalde de eerste drie maanden van 2023 de top 20 niet maar dat veranderde vanaf eind mei en tijdens de zomervakantie was hij al niet meer weg te slaan uit de top vijf, opgelijst met die ene overwinning in Bierbeek-Bremt. 



Hij reed als tweedejaarsjunior in de kleuren van het Heist Cycling Team, waar Gert Vangorp zijn begeleider was. Hij spreekt vol lof over zijn poulain, een beleefde dankbare jongen die absoluut wil slagen als coureur. 

Hij heeft zijn studies aan het Sint-Calasanzinstituut Nijlen in april 2023 on hold gezet om zich integraal op het wielrennen te kunnen toeleggen. Hij is van plan in 2024 of 2025 voor de examencommissie te verschijnen om zijn diploma te behalen. Hij is hier geboren en heeft de Belgische nationaliteit.

Dit seizoen volgt een volgende zware uitdaging: zijn overstap naar de beloften die hem evenwel niet afschrikt want hij zal er tot in de puntjes klaar voor zijn. Zo trok hij tijdens de jaarwende naar Bright, een wondermooi stadje ten noord-oosten van Victoria (Australia) met dank aan Jamie Coles die hem daar verwelkomde, hij keert pas terug eind januari. 

 

Om de eerste fase van zijn dromen waar te maken komt hij bij het Mini Discar CT met ex-renner Gregory Habeaux als vertrouwenspersoon uitstekend terecht. Hij wordt er verenigd met onder anderen Arne De Maere, Senne Debucke, Ugo Deweerd, Senne Galle, Niel Meulemans, Yorick Slaets, Yannick Van Gils, … een gezelschap met meer groeimarge dan verworven prestige.

2 opmerkingen: