maandag 5 februari 2024

 

Arthur Van den Boer en Mats Vanden Eynde deden als het eerstejaars beter dan Viezzi en Sparfel in 2023 …

 

Aubin SPARFEL, het grootste licht?

 

 

De Italiaan Stefano Viezzi werd daags vòòr zijn 18de verjaardag in Tabor wereldkampioen bij de junioren. Toch lijkt niet hij, noch Keije Solen (Ned.) en de 16-jarige Krystof Bazant (Tsj.), zijn accessieten op het podium, het grootste licht van dat gezelschap.

Dat is des te meer de Fransman Aubin Sparfel die dit WK op smaak bracht en het ook zou gewonnen hebben zonder een fatale bandbreuk bij de aanvang van de slotronde. Het zou zijn tweede regenboogtrui in drie dagen hebben opgeleverd want op vrijdag was hij de ultieme schakel in de Franse overwinning in de mixed-relay door in de slotronde niet enkel stand te houden tegen de 23-jarige Cameron Mason maar hem ook in de eindsprint te kloppen. Sparfel bekroonde nog meer een winter, waarin hij al de Coupe de France had gewonnen en (na Viezzi) tweede was geworden in de Wereldbeker maar die sakkerse Italiaan zou hij in Tabor wel klein hebben gekregen.

De Vlaamse vertegenwoordigers kwamen er in Tabor amper aan te pas: Arthur Van den Boer werd 13de, Mats Vanden Eynde 14de. Ze kunnen zich optrekken aan de vaststelling dat Aubin Sparfel als eerstejaars in Hoogerheide 2023 pas 18de werd en Stefano Viezzi 33ste.


Aubin Sparfel is behalve een topper in het veld ook een geducht wegrenner. Als eerstejaars werd hij in 2023: 4de in Liège-Bastogne-Liège, beste jongere in de Driedaagse van Axel, 5de in de Saarland Trofeo, 4de en 2de in Italiaanse topkoersen rond Soligo, 5de in de Ain-Bugey Valromey Tour (Fr.), 9de in de GP Rüebliland (Zwits.), … 

 

Aubin Sparfel maakt ook komend wegseizoen deel uit van AGR Decathlon u19, waarvan onder anderen ook Paul Seixas en de West-Vlamingen Louic Boussemaere en Xander Scheldeman deel uitmaken. Op 25 februari zijn ze aan de slag in Kuurne, al of niet in het gezelschap van hun illustere Franse kompanen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten