dinsdag 27 februari 2024

Guido Reybrouck Classicwhere stars are born …


Editie 2024 zonder Avia en Crabbé maar met drie West-Vlaamse clubs én alsnog een provinciale selectie 

De 25 teams die deelnemen aan de Guido Reybrouck Classic 2024 zijn mij eindelijk bekend. Op andere jaren krijg ik die uit de eerste hand, dit keer moest ik ze recupereren via procyclingstats.com

Naast 14 buitenlanse werden deze 11 Belgische clubs weerhouden: Acrog-Tormans Balen BC, Air College - B-Concept, Jonge Renners Roeselare, Gaverzicht - Be Okay Deerlijk, VC ’t Meetjesland Eeklo, Heist CT, het WAC Team, Onder Ons Parike, Van Moer CT, Molenspurters Meulebeke en zowaar een West-Vlaamse selectie. 

De overwegend kwalitatieve internationale bezetting staat opnieuw garant voor een volgende coryfee op het hoogste schavotje en het zal dit jaar wellicht niet anders zijn in weerwil van een afgeroomd deelnemersveld zonder Avia-RudycoCrabbé-Dstny en (zo blijkt nu) ook Isorex.

Tussen de elf geselecteerde Belgische teams staan er zowaar drie West-Vlaamse, die niet bepaald uitmunten in kwaliteit en waaraan alsnog een West-Vlaamse selectie werd toegevoegd terwijl Avia en Crabbé niet welkom zijn. Wie verzint zoiets? Een intern gerucht wil dat de selectie per ... lottrekking verliep maar ik vermoed eerder druk van buitenaf. 

Het staat elke inrichter uiteraard vrij te selecteren wie hij wil maar de insiders mogen er evenzeer hun bedenkingen bij hebben en die van mij luidt: de Vredespurters Moerkerke schoten zich daarmee in de eigen voet. 

Toch zullen er op 16 en 17 maart wissels op de wielertoekomst naar het podium worden geroepen. Meer nog dan de elf Belgische staan de veertien buitenlandse daar garant voor:

Team Grenke - Auto Eder (Thibaut Van Damme), Decathlon AG2R La Mondiale (Louic Boussemaere, Xander Scheldeman), JEGG-DJR Academy (Senne Brys), Hagens Berman - Jayco, Fenshaw Howes, Tofauti Everyone Active, UKS Copernicus, Team NTG/Uno-X, Team Mascot Workwear, UC Dippach, Cannibal B Victorious (Kasper Borremans, Jasper Christiaens, Leander De Gendt en Nolan Huysmansalsook de nationale selecties van Polen, Slovenia en Spanje.

Mijn respect voor Hubert Van Nieuwkerke, de créateur-fondateur van deze prachtorganisatie, is immens en intact. Toen ik vernam dat hij op zijn gevorderde leeftijd een opvolger had gevonden in de persoon van Nico Cardon, was ik hemels blij voor hem en zijn geesteskind, waarvan de continuïteit verzekerd leek en moge dat ook zo blijven.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten