maandag 19 februari 2024

Zijn elfde eindzege in een rittenkoers

 

Voor Remco was de extra 

kers op de taart géén must

 

Remco Evenepoel heeft met een derde eindzege in de Volta ao Algarve al de elfde rittenkoers aan zijn portfolio toegevoegd. De slotrit naar naar Alto do Malhāo werd geen formaliteit maar zoals Remco het zelf voorspelde een ‘oorlog’, waarin er behalve de eindzege nog meer op het spel stond: de dagzege, de dichte ereplaatsen, de bergprijs, enkel de groene trui van de puntenstand was al uitbesteed aan Gerben Thijssen

Remco kon rekenen op een paraat team met een onvolprezen Mikel Landa maar ook enkele anderen onderscheidden zich. Naar verluidt is Thijs Zondervel bij het aanschouwen van de werken van The Wolfpack heel onwel afgevoerd, dat belooft voor zijn komende weken en maanden. 

Wout van Aert werd de eyecatcher van een massieve ontsnapping, hij riskeerde een terugval in het klassement omdat de prestatie primeerde op het resultaat, een omgekeerde stijloefening voor het Vlaamse openingsweekeinde en meer nog voor de 16-daagse van Harelbeke tot Roubaix.

Remco heeft de kers op de taart dus niet kunnen plaatsen. Moest hij dàt?! Stond die er al niet op na zijn exquise tijdrit van zaterdag? Waarom er een dubbel gevoel (wegens de hele slotklim verstoken van een kleine versnelling) aan koppelen, was de taart niet belangrijker dan de kers? Hoe moet Martinez zich bij die verklaring voelen? Overigens presteerde, behalve Evenepoel, geen enkele topper van de tijdrit op niveau in de slotetappe: 

Remco is helemaal klaar voor Paris-Nice waarin de oppositie vooralsnog niet overweldigend lijkt te zullen zijn met enkel João Almeida, David Gaudu, Primož Roglič, Aleksandr Vlasov, … als te duchten klassementsrenners. De meeste anderen zoeken het, in combinatie met de Strade Bianche, in Tirreno-Adriatico. Het zou dus raar doen indien Remco zijn eerste overwinning(en) ooit in Frankrijk niet tijdens de eerste volle week van maart behaalt. Niet enkel de tijdrit van 26,9 km. in Auxerre zal hem daartoe inspireren. 

3 opmerkingen:

  1. Moest op het buitenblad de beklimming aanvatten…….hij leert het NOOIT als hij verliest ligt het altijd aan een ander, daarom is hij geen voetballer geworden. Wij weten zijn prestaties te waarderen,maar verder duwen we de pauzeknop in.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als ik het ondertussen al wat uitgebreide palmares van Remco overloop kom ik na 5 profseizoenen (2019-2023) al aan 11 eindzeges in een rittenkoers en is deze Ronde van de Algarve dan dus al nr. 12 (?).
    Ondanks de crash in Lombardije 2020, waarvan hij gelukkig goed herstelde, was zelfs 2021 al vrij goed !!!

    BeantwoordenVerwijderen