maandag 19 februari 2024

De UAE Tour met meer sprinters 

dan klassementsrenners

 

De zesde United Arab Emirates Tour is, na Tour Down Under en de Cadel Evans Race al een maand geleden in Australië, de derde manche van de World Tour. Niet te vatten dat deze ondermaats bezette en vrijwel door niemand bijgewoonde zevendaagse meetelt voor de hoogste ranking van het internationale wielrennen in tegenstelling de voorbije prachtige Volta ao Algarve.

En het straffe van de zaak is: uci-voorzitter David Lappartient kon vanaf 2026 nog meer van die farcen in petto hebben.

“Elke verandering moet een verbetering zijn”, voegde hij er aan toe. Een verbetering voor wat en voor wie? Voor de bankrekening van de uci zal hij bedoelen.

Maar goed de UAE Tour waarvan de deelnemende ploegen en renners hopelijk financieel beter worden, dat zal wel zeker?!

Adam Yates, de eindwinnaar van 2020, is dé gesolliciteerde favoriet voor de eindzege. Pello Bilbao, Ben O’Connor  en Oscar Rodriguez lijken zijn voornaamste concurrenten. Brandon McNulty en Jay Vine zijn dat ook maar zijn in de eerste plaats kompanen van Yates. Ook Lennert Van Eetvelt, Ilan Van Wilder zullen, met vooral Mauri Vansevenant in steun, iets een rol van betekenis spelen.

Met onder anderen Pascal Ackermann, Phil Bauhaus, Sam Bennett, Mark Cavendish, Fernando Gaviria, Dylan Groenewegen, Kaden Groves, Fabio Jakobsen, Olav Kooij, Arne Marit, Tim Merlier, Julius van den Berg, Elia Viviani, Sam Welsford, … zijn er meer sprinters dan klassementsrenners. En hoe smijten Milan Fretin en Fabio Van den Bossche zich tussen die al meer gevestigde waarden?

 

De UAE Tour is dagelijks te bezichtigen vanaf 11u50 op Eurosport 1 (Telenet kanaal 210).

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten