zaterdag 24 februari 2024

Joseph Joe BLACKMORE

sloeg toe in de Tour du Rwanda

 

 

De 21-jarige Brit Joseph Blackmore heeft zichzelf in de Tour du Rwanda op een passend verjaardagsgeschenk getrakteerd met winst in de koninginnenrit met finish op Mount Kigali onder het gepassioneerd oog van duizenden Rwandezen, het contrast met de UAE Tour kan niet groter zijn. 

Een totale verrassing kun je de uithaal van Blackmore niet noemen want in de drie voorgaande ritten eindigde hij opeenvolgend 2de, 6de en bovenal 3de in de tijdrit zodat in de tussenstand enkel nog de Kazach Ilkhan Dostiyev en de Colombiaan Jhonatan Restrepo in zijn buurt blijven. In de afsluitende ritten van het weekend zal Blackmore nog moeilijk van zijn sokkel te stoten zijn. William Lecerf kende een mindere dag en verloor een kleine minuut maar behoudt uitzicht op een dichte eindplaats en zal zeker nog iets ondernemen.


Joe Blackmore, tot gisteren zelfs voor mij een nobele bekende, onderscheidde zich bij de u23 in het mountainbiken (5de op de Commonwealth Games 2022) en in het veldrijden (10de in het WK Hoogerheide 2023). 

Op de weg stak hij vorig jaar al een eerste keer de kop op in de Tour du Rwanda met de zesde eindplaats, drie rangen na William Lecerf. Eindwinnaar werd toen de Eritreeër Henok Mulubrhan die voor twee seizoenen een contract mocht naamtekenen bij Astana. Zes maanden later deed Blackmore het ook verre van onaardig (12de) in de Tour de l’Avenir.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten