maandag 26 augustus 2013

Zottegem (Topcompetitie nieuwelingen) imitieerde Vossem (BK junioren) ... evenwel géén vluchtheuvel
Uit de vele reacties over de BK's in Lommel waren er ook enkele die erop wezen dat het gisteren in Zottegem (derde manche Topcompetitie voor nieuwelingen) nauwelijks anders was dan drie maanden geleden in Vossem (BK junioren). 
De finish lag er net na scherpe bocht in een snelle afdaling met daarenboven een vluchtheuvel. Gelukkig was het traject selectief genoeg om een massasprint te anticiperen, anders was er misschien - net als in Vossem - een massale valpartij geweest met veel lichamelijke en materiële averij.
Ondertussen is wel weerlegd als zou er bij de finish in Erwetegem een vluchtheuvel te bespeuren zijn. Een ex-renner weet het absoluut zeker want hij er zelf enkele keren deze aankomst gedaan in koers, zelfs  in een groepsspurt. Als dit geen aankomst meer mag zijn dan zijn dan kunnen we beter geen koersen meer organiseren, betoogt deze correspondent in tegenstelling tot de andere. Dat het in Tour vaak veel erger is, klopt maar dat is geen reden om tieners aan dezelfde gevaren bloot te stellen als de professionals. Onze tweede zegsman is wel akkoord met de synthese van Lommel, dat was er volgens duidelijk over.

1 opmerking:

  1. Geen Vluchtheuvel te bespeuren in Erwetegem hoor, Ik heb zelf al enkele keren deze aankomst gedaan in koers en zelfs ook eens in een groepsspurt. Als dit geen Aankomst meer mag zijn dan zijn dan kunnen we beter geen koersen meer organiseren. Het is in de ronde van Frankrijk soms erger!! Je kan beter eens kritiek uiten op het parcours voor het BK in Lommel bij de Beloften. Dat was er over!!

    BeantwoordenVerwijderen