donderdag 29 augustus 2013

Ook Ovyta-Eijssen-Acrog ernstig in het gedrang
In de slipstream van Ventilair-Steria raakte bekend dat ook Ovyta-Eijssen-Acrog ernstig in het gedrang is. Ofwel wordt het een continentaal team ofwel houdt het carrément op te bestaan.
Ovyta-Eijssen-Acrog had al langer het vast voornemen om vanaf 2014 een continentaal team in te spannen maar omdat één van de drie titelvoerende sponsors zijn financiële inbreng dan met twee derden terugschroeft, moet die intentie herbekeken worden want er gaapt ineens een tekort van een slordige 130.000 euro. Er zijn weliswaar twee niet nader genoemde (kandidaat-)sponsors bijgekomen maar zolang er niets op papier staat, zijn dat vogels in de lucht. Pas tegen 15 september zal er uitsluitsel zijn maar veertien dagen eerder moet het team 4.500 euro afdokken voor zijn intentieverklaring bij de inhalige Belgische Wielrijdersbond. Gaat de deal uiteindelijk niet door dan wordt dat bedrag nièt teruggestort.
In tegenstelling tot Ventilair-Steria wil Ovyta-Eijssen-Acrog wel "tijd kopen" om zijn verzuchting waar te maken. Het is evenwel pompen of verzuipen want de perceptie wil dat EFC-OPQ en Lotto-Belisol u23, die nochtans ook geen continentale teams zijn, magnetischer zijn voor de jonge inlandse talenten wegens dragen van dezelfde trui als de profs en (vaak loze)  beloften dat ze binnen de twee jaar contractrenner kunnen worden bij de profploeg. Jenthe Biermans, 's lands best presterende junior in 2013, wordt langs alle kanten aan de mouw getrokken. Hij wil het liefst naar Ovyta-Eijssen-Acrog doorstromen indien hetzelfde aantrekkelijke wedstrijdprogramma wordt voorgeschoteld. Biermans is niet de enige die terecht op zijn strepen staat. Ook andere talenten van moederclub Balen B.C., waarvan Acrog de absolute sterkhouder is, kunnen niet gemakkelijk vastgehouden worden.
Het valt te hopen dat de stichting Ovyta-Eijssen-Acrog blijft bestaan, anders worden de krachtverhoudingen van de eliten zonder contract en beloften grondig verstoord en zal er nog meer concentratie van talent zijn. Nefast voor het verloop en de uitkomst van de Vlaamse koersen, die al in 2012 aan kwaliteit te wensen overlieten.
In de marge verneem ik nog dat Balen B.C. wel helemaal in orde is en de toekomst verzekert voor de volgende vijf (!) jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten