zondag 1 september 2013

Michel Pollentier wéérlègt
Michel Pollentier, decennia geleden de créateur-fondateur van de Lombarden die inmiddels doorgroeiden in de stichting EFC - Omega Pharma - Quick.Step, is not amused met de volzin:
"Het is evenwel pompen of verzuipen want de perceptie wil dat EFC-OPQ en Lotto-Belisol u23, die nochtans ook geen continentale teams zijn, magnetischer zijn voor de jonge inlandse talenten wegens dragen van dezelfde trui als de profs en (vaak loze)  beloften dat ze binnen de twee jaar contractrenner kunnen worden bij de profploeg." 
Vooral de allusie op (vaak loze) beloften is hem in het verkeerde keelgat geschoten. Michel beklemtoont dat er nooit ofte nimmer aan één van zijn coureurs beloofd werd dat hij naderhand naar de Pro Tour - ploeg van Omega Pharma-Quick Step zou terecht kunnen.
Wat wel beloofd én nagekomen is dat de renners bij EFC-OPQ een (door Wim Feys) perfect uitgebalanceerd programma en een toekomstgerichte begeleiding genieten. Om dat doel te dienen worden zij voorzien van het beste materiaal, identiek aan dat van de Pro Tour - ploeg, ter beschikking gesteld is door Patrick Lefevere en zijn team. Daarenboven worden de renners getest in het Bakala-center in Leuven, ook een absolute meerwaarde.
Michel vindt het dan ook totaal misplaatst dat EFC-OPQ aan loze beloften gelinkt wordt. Wel is het zo dat Wim Feys geregeld contact onderhoudt met Patrick Lefevere én met andere profploegen om zijn renners bij te staan tijdens hun aanloop naar een eventuele overstap naar de contractrenners.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten