woensdag 29 januari 2014

Eerste (sic) staande ovatie 2014
voor de Wielerbond
De Wielerbond is kant en klaar voor het seizoen 2014, de toon is zelfs reeds gezet.
Dat blijkt al uit de hardvochtig principiële opstelling ten opzichte van neo-prof Timothy Dupont. Op maandag 19 augustus 2013 zette hij om 15 uur aan in de koers van Balegem maar werd er al na luttele ronden door een lekke band te voet gesteld. De week vòòr het kampioenschap van België te Lommel wilde Timo nog zoveel mogelijk competitiekilometers consumeren en dus spoedde hij zich naar Mere voor een koers die om 17 uur startte en waar hij - MET toelating van de wedstrijdjury, die hij ingelicht had over Balegem - aanzette. Ook daar werd hij tot opgave gedwongen. Niemand die er wat van merkte of om maalde.
Dat had je gedacht want één of andere farizeeër moet het, in een vlaag van reglementitis, toch ontdekt hebben want Timo mocht in de digitale Nieuwbrief van november vernemen dat hij door de ... Tuchtcommissie van de Wielerbond geschorst is van 1 tot en met 8 maart 2014 met 100 euro boete daar bovenop. Een veel kwalijk gevolg is dat hij daardoor Kuurne-Brussel-Kuurne en de Driedaagse van West-Vlaanderen mist. Goed misschien dat zijn team V.C. Roubaix - Lille Métropole daar, op het ogenblik van zijn aanwerving nog geen weet van had, anders hadden ze misschien afgezien van zijn diensten.
Het toont nogmaals schrijnend aan hoe kleinzielig de Wielerbond is. Kleinzieligheid die hen alvast 100 euro opbrengt. Reglement is reglement? Inderdaad maar dan moeten de hypocrieten consequent zijn en àl hun reglementen toepassen. In dat verband deze pertinente vraag: hoeveel rittenkoersen mogen de nieuwelingen per seizoen rijden? Ik kan, maar zal dat nooit doen want het zou ten koste van de coureurs gaan, de Globelaan een lange lijst bezorgen van 15- & 16-jarigen die meer rittenkoersen reden dan het toegestande quotum. Daar zullen ze evenwel niet tegen optreden want ze zouden de sterke clubs treffen en daar hebben ze eigen vertegenwoordigers die ze uit machtswellust te vriend willen houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten