maandag 3 februari 2014

Wanneer het goed is, 
dan mag het er ook in

De welluidende naam van Frans Vandenweghe, de gewezen sportfunctionaris van Ledegem, duikt geregeld op in de lezersbrieven van Het Laatste Nieuws, zo ook weer vorige week wanneer hij verrassend opkwam voor de Wielerbond. Ziehier zijn pennevrucht:

Wanneer we in deze lezersrubriek iets lezen over de wielerbond op zich, dan is dat meestal negatief: profiteurs, poenpakkers en meer van dergelijke zaken. Of deze opmerkingen terecht of onterecht zijn, laat ik in het midden. Maar als de wielerbond iets positiefs beslist, dan hoor je meestal niemand. En dat is jammer. Zoals in het volgend voorbeeld. Om tegemoet te komen aan de kleinere organisatoren van wielerwedstrijden, die het door de economische crisis steeds moeilijker hebben om hun budget rond te krijgen, heeft de Wielerbond Vlaanderen de prijzen van aansluiting en organisatievergunningen gevoelig verminderd. De aansluiting 2014 kost nu 75 euro minder dan vorig jaar. De organisatievergunning is zelfs 130 euro goedkoper dan vorig jaar. Bedankt Wielerbond Vlaanderen. Als het goed is mag Vlaanderen dat ook weten.

Het typeert Frans' objectiviteit en positivisme. Enkele jaren geleden werd hij nochtans lelijk in het ootje genomen door diezelfde wielerbond die zijn geesteskind Ledegem-Kemmel-Ledegem zodanig schoffelde dat Koerskomitee Ledegem zich niet langer geroepen voelde om deze arbeidsintensieve organisatie op zich te nemen. En zo verdween Vlaanderens mooiste voor junioren pijnlijk van de wielerkalender.
Men kan Frans Vandenweghe alvast geen rancune aanwrijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten