maandag 27 september 2021

In de plaats van ‘the raid of the loser’ ...

 

Wat indien REMCO 

zijn krachten doseert ?

 

 

Euh, néén: ook ik heb de aanpak van Remco Evenepoel (én zijn landgenoten) hoegenaamd niet begrepen. Hij was de lokomotief van de zes vroege vluchters maar werd gecounterd door een treintje van landgenoten. Waarvoor mocht dat goed zijn? Was het Remco opgedragen om zichzelf zo snel op te souperen of lapte hij dat, opgejut door de uitzinnige massa, zichzelf? En waarom heeft de bondscoach dat niet bijgestuurd? 

Remco’s aanpak diende de zaak van de sterkste man in koers, voor wie hij het zaakje gesloten hield. Dat was in voorkomend geval Julian Alaphilippe maar dat zou Wout Van Aert kunnen zijn indien hij de sterkste was geweest. 

De sterkste zijn: misschien was Remco Evenepoel dat zelf wel want wie zoveel kilometer aan de kop sleurt, beschikte over meer dan genoeg potentieel om Julian Alaphilippe te volgen toen hij uitbrak en minstens tweede te worden. In dat geval had hij zich, zoals in Trento met Sonny Colbrelli, de banbliksems op de hals gehaald omdat hij een snellere compagnon de route voluit gesteund had. 

Nu weet iedereen wat Remco vermag en hopelijk wordt hij voortaan door alles en iedereen als een nationale held in de armen gesloten zoals eerder Wout, de kampioen van de wereld van het héle seizoen 2021. 

Misschien komt alles nog helemaal goed en wint Wout zondag aanstaande Paris-Roubaix en Remco de zaterdag daarop de Giro di Lombardia. Het is niet eens wishfull thinking maar roaring reality.

Als momentopname moeten die twee monumentale klassiekers niet onderdoen voor het wereldkampioenschap, dat evenwel gepimpt wordt door de regenboogtrui.

Beide Vlaamse antagonisten zullen mekaar op de respectieve locaties niet voor de voeten rijden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten