dinsdag 26 maart 2013

Met een logisch zestal naar Le Pavé de Roubaix

Bondscoach Carlo Bomans heeft opnieuw een rechtlijnige selectie samengesteld voor Le Pavé de Roubaix, de kleine broer van dé kasseienklassieker. Jenthe BiermansSenne LeysenEdward PlanckaertNathan Van HooydonckDieter Verwilst en Enzo Wouters zijn de uitverkorenen.

Indien deze zes Vlamingen in de Hel van het Noorden aan één en hetzelfde zeel trekken dan kan een absolute triomf niet ver weg zijn.
Een selectie waarvan weinig af te dingen valt, al zullen onder anderen Dries Verstrepen (vorig jaar als eerstejaars wel geselecteerd en zeventiende geworden maar dit keer niet in weerwil van een eclatant succes in Tienen-Zepperen) en de regelmatige Boris Van Renterghem beweren dat ook zij op de kasseien aardig uit de voeten kunnen.
Uitgesteld is niet verloren en dus dwingen zij en nog meer anderen misschien hun plaats af in één van de volgende wedstrijden in de Nations Cup voor junioren: Tour of Istria (Croatië, 19-21 april), Course de la Paix (Tsjechië, 1-5 mei), Trofeo Karlsberg (D., 30 mei - 2 juni) en de G.P. Général Patton (Lux., 6 & 7 juli).
De Europese kampioenschappen (in Tsjechië) krijgen hun verloop en uitkomst op 18 (tijdrit) en op 20 augustus (wegrit). Het wereldkampioenschap tijdrijden in Firenze is voorzien op 24 september en het wereldkampioenschap op de weg op 28 september.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten