woensdag 4 september 2013

Nieuwe staande ovatie voor de BéWéBé
De begaanheid van de Wielerbond(en) voor het jeugdwielrennen is even stichtend als aandoenlijk. Ze lijken alles op hun beloop te laten maar wanneer ze na verloop van tijd een inhaalbeweging uitvoeren dan is het er goed en wel op. 
We hebben het over de ontwikkelingen in de reglementering van de veldritten voor nieuwelingen en junioren. Geen kat die nog haar jongen vindt in het labyrint van nieuwe bepalingen, wijzigingen en andere aanpassingen. 
Zijn de "heren" onbekwaam en/of te beroerd om een éénduidig reglement op te stellen en kenbaar te maken via hun sites? Er zijn de diverse aanpassingen in verband met het verzet, die pas nu kenbaar werden gemaakt terwijl de meeste aspiranten hun wielen reeds hadden aangepast voor hun doorstart bij de nieuwelingen. Er is de startorde bepaald door lottrekking in sommige of in alle koersen? De aspiranten (°1999) die overgaan naar de nieuwelingen worden bij de registratie in hun wedstrijdboekje kennelijk nog altijd aanzien als... aspirant hoewel ze starten in wedstrijden voor nieuwelingen. Eén pertinente vraag daarbij: mogen ze dan slechts één wedstrijd per week rijden en bijgevolg slechts 35 wedstrijden per seizoen rijden? En wat met de beperkingen inzake wielhoogte, aantal spaken,...
De betrokkenen zijn radeloos. De houding van de wielerbonden heeft veel weg van een spelletje "mens erger je niet". Cynisch applaus voor deze grootmeesters in het stichten van verwarring.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten