vrijdag 20 september 2013


Ook Lotto-Belisol u23 reageert ...

Graag even een korte reactie van Kurt Van de Wouwer op onderstaande mening:
"Het is evenwel pompen of verzuipen want de perceptie wil dat EFC-OPQ en Lotto-Belisol u23, die nochtans ook geen continentale teams zijn, magnetischer zijn voor de jonge inlandse talenten wegens dragen van dezelfde trui als de profs en (vaak loze) beloften dat ze binnen de twee jaar contractrenner kunnen worden bij de profploeg."
 
De talentvolle jongeren die naar onze ploeg de overstap maken doen dit in de eerste plaats om het zeer ruime internationale programma dat hen wordt aangeboden. Een programma waar wij de voorbij jaren maximaal in geïnvesteerd hebben.
Ten tweede is er de begeleiding via Energy Lab en het Lotto Talent Cycling Project met als doel detectie van talent en optimale begeleiding hiervan.
Dit samen met de goede omkadering van de ploeg en het professionele materiaal (fietsen, etc..) hebben de ploeg gebracht waar ze nu is.
Dit alles heeft geresulteerd in het feit dat de voorbije jaren maar liefst zestien renners de overstap naar de profs hebben kunnen maken waarvan zes naar Lotto Belisol met name Bart De Clercq, Tosh Van der Sande, Brian Bulgac, Tim Wellens, Stig Broeckx en Kris Boeckmans (via een tussenstap). 
In de praktijk wil dit zeggen dat bijna 25% van onze World Tour Team uit renners van de eigen U23 ploeg komen.
Nooit maken wij loze belofte naar jonge renners. Wij leggen er steeds de nadruk op dat wij kansen geven, maar dat  het aan hen is om het waar te maken!!!

... waarvan - graag ! - akte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten