dinsdag 24 september 2013

Bobo's in Firenze en dus geen leiderstruien voor de Topcompetitie
In Jemeppe had het vorige zondag een hoogfeest moeten zijn voor het jeugdwielrennen: de afsluitende manche van de Beker van België voor junioren, de voorlaatste van de Topcompetitie voor nieuwelingen. Maar wat bleek: niemand van de bondsbonzen was aanwezig, ze zijn deze dagen van meer (sic) nut op de wereldkampioenschappen in Firenze.  De respectieve leiderstruien van de Topcompetitie voor nieuwelingen werden niet uitgereikt want die waren niet eens voorzien. De hulidging van de junioren gebeurde eveneens zonder symbolen maar dat had minder impact want voor deze competitie zijn er - begrijpe wie kan - geen leiderstruien voorzien.
De interclub voor junioren werd zelfs even stilgelegd wegens een te gevaarlijk parcours, dat voorafgaandelijk niet werd nagezien en dus niet goedgekeurd.
Zo zie je maar hoe ver de bezorgdheid van de bobo's voor het jeugdwielrennen reikt. In de nadagen van de wereldkampioenschappen zul je niettemin weer lezen "dat men goed bezig is" indien de resultaten (zoals bij de tijdrit voor beloften) ook maar enigszins meevallen. De onwetende media spelen maar al te graag mee in die "goed nieuws - show". Waar brengen zij eens een kritisch discours over de al maar neerwaartsere spiraal van het Belgische jeugdwielrennen?Geen opmerkingen:

Een reactie posten