dinsdag 24 januari 2023

Wie verzint het om een oubollig reglement te behouden én naar de letter toe te passen?

 

Topclub Isorex geweerd uit de Beker van België

 

Je houdt het niet voor mogelijk maar Isorex mag dit jaar nièt deelnemen aan de Beker van België voor junioren en nieuwelingen (waarmee ze in 2022 tweede werden). Wat betreft de junioren is dat, gezien de copieuze internationale kalender met een pak .1 manches in eigen land, minder erg dan bij de nieuwelingen die niet bulken van meerwaardige binnenlandse wedstrijden en waarvoor buitenlandse alternatieven worden opgezocht.

Isorex Gavere is een absolute topclub die zowat honderd youngsters ondersteunt: miniemen, aspiranten, nieuwelingen, junioren en voortaan ook meisjes jeugd. Meer rolmodel dan Isorex kun je dus niet zijn. Omdat ze per 31 oktober 2022 één miniem te weinig hadden worden ze tot nader order nièt als een jeugd(label)team aanzien. Dit is toch om je duim in je gat te breken?! Persoonlijk aandringen van voorzitter Jean-Jacques Mornie haalde niets uit. Voor hem, die inzake sponsoring een zware voetafdruk heeft en Belgian Cycling steunde bij de BK’s tijdrijden in Gavere, moet dit aanvoelen als een rake klap in het gezicht.


 Mauro Keppens, hier als aspirant nog in neutrale kleuren, wordt dit jaar dé eyecatcher
van de Isorex-nieuwelingen maar allicht niet in de manches der Beker van België. 

Isorex rekent nu op wildcards om met de nieuwelingen alsnog aan enkele van de amper vijf manches (Katjeskoers, Mouscron, Vanspringel, Escanafles en Glineur) van de Coupe de Belgique te laten deelnemen alsook sollicitaties voor buitenlandse koersen maar de ondervinding leert dat dit in eigen land veelal op een njet zal uitdraaien.

De nieuwelingen van Isorex zouden nochtans opnieuw een meerwaarde geweest zijn voor de vermaledijde Beker van België. Mauro Keppens, de primus inter pares der aspiranten van het bouwjaar 2008, komt erbij en ploegleider Franco Heyse heeft ook de goede gewoonte om er enkele Scandinaafse talenten in zijn selecties te integreren.

Indien de andere clubs het goed meenden met het niveau van de Beker van België dan hadden ze er en bloc moeten op aandringen dat Isorex alsnog gerehabiliteerd werd om het niveau der Beker van België koersen op peil te houden in plaats van te nivelleren. 

Ook de West-Vlaanderen Tour speelde Isorex vorig jaar parten. Bij beurtrol waren zij er, net als Avia-Rudyco, niet welkom in 2022 maar indien ze daarover niet teveel misbaar hebben gemaakt dan mogen ze dit jaar wel deelnemen.

Voorzitter-penningmeester Jean-Jacques Mornie (de zoon van créateur-fondateur Eugène) is not amused met de verbanning van zijn club. Men had dit kunnen anticiperen door de deadline te verleggen of de club te verwittigen dat ze één miniem te weinig hadden. Inmiddels tellen ze er acht en kunnen ze zelfs al met een … crèche beginnen.

Belgian Cycling zou één en ander nog eens herbekijken maar wees er maar bijna heel zeker van dat het niet meer wordt dan: ze dronken nog een glas, maakten een plas en alles bleef zoals het was. 

Het kan derhalve niet genoeg herhaald worden: in België kun je coureur worden niet dankzij doch ondanks de wielerbonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten