donderdag 2 november 2023

Thor FEYAERTS prachtseizoen eindigde alsnog in mineur

 

 

Straffe gast, de Betekomse groeidiamant die op het podium van de baankampioenschappen acht keer onder Thibaut Van Damme stond en beriep zich dan maar op het gezegde if you can’t beat him, join him. 

Thor liet Thor zich voor de madison gewillig koppelen aan Thibaut, zijn kamergenoot aan de Gentse Topsportschool, en of ze soeverein wonnen. 

Thor hield er geen Thibaut-complex aan over maar trad uit de schaduw van de grootmeester op 19 maart in Temse-Velle, waar hij in de sprint tegen de wind in Thibaut op de valreep passeerde.



Thor werd niet meteen een notoire winnaar want ‘slechts’ vijf zegestreepjes volgden, waarbij de beide Vlaams-Brabantse titels, gelardeerd met een rist dichte ereplaatsen, ook in de mooiste koersen.

 

“Toch haalde ongenoegen dan reeds de bovenhand”, zucht Thor. “In alle manches van de Topcompetitie kwam ik ten val maar dat was slechts klein bier in vergelijking met wat mij eind september te wachten stond.”



Volgens zijn uitslagen lijkt Thor het kennelijk meer van hoogtemeters dan van tijdritten te moeten hebben. 

“Nochtans haal ik voor het tijdrijden de neus niet op”, weerlegt Thor. “In het BK werd ik pas zeventiende omdat mijn zadel al vrij vroeg inzakte. In het tijdrijden wil ik in de toekomst meer tijd steken.” 


De vermeende vloek van de Topcompetitie werd eind september helaas overstegen door het drama van tot de afsluitende manche der Beker van België in Jemeppe-sur-Sambre, waar hij een levensverachtende smak maakte: het voorwiel blokkeerde in een put waardoor hij naar voor gekatapulteerd werd om met zijn hoofd vol tegen de keien te knotsen. 

Thor vermande zich en bleef bij bewustzijn. Dat had hij beter niet gedaan want daardoor keek de ambulancier niet verder dan zijn neus lang was en hij raadde Thor aan om een … Dafalgan te nemen.

 

“Dat hielp niet want thuis kreeg ik te maken met amper te harden hoofdpijn en ik belandde zelfs in shock”, herbeleeft Thor zijn horror. “Nazicht wees op een zwaar hersentrauma waarbij ik aangemaand werd om me zoveel mogelijk te ontzien. Zelfs dat kan ik maar net want koppijn en chronische vermoeidheid spelen constant op. Ik ging al bij drie verschillende dokters te rade, ze stellen mij gerust en toch ben ik de wanhoop stilaan nabij want er is geen evolutie.” 


Trainen is nog lang niet aan de orde, de lessen bijwonen aan de Topsportschool in Gent kan nog maar net. 

Valt Thor zichzelf niet te zwaar door uit het oog te verliezen dat, zoals voorgeschreven, rust en geduld de beste garanties zijn voor een algeheel en duurzaam herstel?

  

Overigens is het niet allemaal kommer en kwel waarmee Thor in het tussenseizoen te maken krijgt. Zijn overstap naar Dakwerken Crabbé - Dstny moet hem verblijden, hijwordt er als neo-junior verenigd met onder anderen Edouard Claisse, Matthijs De Clercq, Seppe Geerinck, Jarne Kempeneers, Michiel Nijst, Alec Van Herck, Matteo Vanden Wijngaert, Nio Vandevorst, Jarne Van Dijck, Jenthe Verstraete, ….. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten