maandag 27 november 2023

Voetballen, veldrijden, koersen op de weg 

 

Sébastien DEPREE 

hoe meer variatie hoe liever

 

Op het ogenblik dat ik papa Kim de zaterdagmorgen contacteerde, was die aan het supporteren voor zijn voetballende zoon Sébastien, die voor één keer meespeelde met de u15 (categorie boven zijn leeftijd) van KAC Betekom in de derby tegen KFC Werchter. In de slotminuut werd een fout begaan op Sébastien, die de penalty tegen de paal schoot waardoor het 5-4 bleef voor Werchter. 

 Sébastien als de Vlaams-Brabantse kampioen op de weg. 

’s Anderendaags supporterde Kim voor diezelfde zoon, die in Maldegem het BK voor aspiranten reed en daar knap vierde werd. Wat een vader lijden kan … Lijden? Genieten is het!

Kim Deprée was zelf een degelijke voetballer in de nationale reeksen met onder meer Racing Mechelen, Lyra en Sporting Kampenhout. Als gedateerde speler schakelde hij naar de koersfiets en nam deel aan dorpelingenkoersen en granfondo’s.

Kim moest het zijn jongste telg geen tweemaal voortonen. Die voetbalt al vanaf zijn zevende bij KAC Betekom en combineerde het al van meet af aan met koersen, op de weg en in het veld en zo wil hij het nog meer dan even houden.

Sébastien op weg naar de Belgische titel in het tijdrijden.

Sébastien verwierf vooral naam en faam op de weg met al meteen de Vlaams-Brabantse trui als eyecatcher die hij waardig uitdroeg op het BK in Liedekerke, waar hij in de voormiddag de korte tijdrit won met ruime voorsprong nog wel van de twee topfavorieten Lars Villers (+2,5”) en Lex Lambrecht (+7,7”), die hem in de namiddag wel te vlug af waren in de wegrit.

Sébastien had eind mei al het Limburgs weekend gewonnen met de tijdrit aan de basis. Dat wilde hij twee maanden later herhalen in het Antwerps weekend maar eind juli verkeerde hij na een veldritstage niet in optimale doen en dat speelde hem vooral in de tijdrit parten zodat Lex Lambrecht zijn verdiende overwinnaar werd. 

Een veldritstage, inderdaad, want ook in die discipline wil Sébastien zijn vaardigheden verkennen, wat hij dus inmiddels met bijval deed. Dat wil hij binnenkort ook op de Velodroom Heusden-Zolder na nog enkele veldritten en de examens van december. 

Kiezen (en verliezen) is nog lang niet aan de orde, waarom zou het?

De wegcompetitie 2023 sloot hij eind augustus mooi af met een meerwaardige zege in de Kleine Prijs Iljo Keisse in Destelbergen, waar hij het in de sprint haalde van zijn enige medevluchter Lex Lambrecht

Hoogtemeter(tje)s waren nog niet aan de orde maar die komen er in 2024 aan, waarbij mijn tip over de pittige aspirantenkoers van Maarkedal van september niet in dovemansoren zal beland zijn. Met het reliëf zal het dan al geen eerste kennismaking meer zijn.

Of het niet wat van het goede teveel is? Toch niet want op deze veelbelovende jonge sporter staat een frisse kop die tot niets anders verplicht is dan fun met inzet, tijdens de week opgelijst met kwalitatieve studies in het eerste middelbaar STEM aan het Koninklijk Atheneum van Keerbergen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten