woensdag 20 maart 2024

Guido Reybrouck Classicwhere stars are born …

 

Aldo TAILLIEU zal beklijvender 
zijn dan zijn ‘overwinnaars’ Louis CHALEIL en Hector ALVAREZ

  

De verzamelde West-Vlamingen kwamen er, zoals verwacht, niet aan te pas

 

Na de zalige zonneschijn van zaterdag kwam de zondagse druilregen maar ook daar kan de Guido Reybroeck Classic meer dan goed tegen …

Louis CHALEIL

Louis Chaleil en zijn accessiet Jasper Schoofs waren op zaterdag de enige twee die de tijdrit aan meer dan 50 km./u. afhaspelden. Op hetzelfde traject vorig jaar maar dan in omgekeerde richting deed enkel Sente Sentjens dat aan bijna 51 km./u. Chaleil was er toen ook al bij, hij deed er exact één minuut over en werd pas 38ste, Schoofs (+48”) werd toen 25ste.

Aldo TAILLIEU

Voor Aldo Taillieu was het de eerste keer dat hij met een specifieke tijdritfiets te maken kreeg, hij werd meteen derde maar kon ’s anderendaags de mali van zeven seconden niet meer goedmaken, al deed hij er tot in de laatste hectometers alles aan. In de tijdrit zat hij zo beweeglijk op zijn onwennig vehikel dat hij tot tweemaal toe in de graskant belandde, het is daar dat hij kostbare seconden verloren heeft.

De zondagrit was klote met regen en (gelukkig doorweekte) kasseien maar één cruciale factor ontbrak: een deftige zijwind die de gelederen had kunnen uitdunnen. Corneel Vanslembrouck, de Avia-gastrenner van de West-Vlaamse selectie, bewoog nochtans hemel en aarde. Nu reden ze aan meer 44 km./u. en er was geen ontkomen aan, hoewel Aldo er in de lokale slotronde nog alles aan deed maar tenslotte spurtten ze met vijftig voor de dagzege en wijzigde de tussenstand amper, vooral Jasper schoof(s) er bovenaan nog van tussen. 

Eigenlijk is Aldo Taillieu de morele eindwinnaar met ook het laagste plaatsentotaal (3 + 4). Hij moest in de beginfase ook nog een tijdrovende fietswissel voor lief nemen maar hij geraakte bijtijds weer voorin.

In een tweedaagse en zeker in deze is het impact van een tijdrit eigenlijk té doorslaggevend. Niet dat Louis Chaleil une crêpe zou zijn, want hij won in 2023 de GP Plouay. 

 Hector ALVAREZ 

Hector Alvarez, de Spaanse winnaar op zondag, onderscheidde zich vooralsnog in eigen land en werd door kenner Rik Devoogdt getipt bij zijn omstaanders. Alvarez werd evenwel pas 20ste in de tijdrit op bijna een halve minuut van Taillieu.

Aldo kan nu op zijn elan doorgaan in de nationale tijdrit van komende zaterdag in Borlo. Benieuwd hoe hij uithaalt over een hogere afstand (29,4 km.). Hij geniet alvast reeds erkenning want hij mag in zijn categorie als laatste starten wat hij als een eer zal ervaren. 

Jinze JORIS leidt vòòr Mauro KEPPENS.

Ook in de prelude voor nieuwelingen trad het puikje naar voor met de coryfeeën Jinze Joris en Mauro Keppens. Ook zij zien mekaar zaterdag terug in Zuid-Limburg, waar onder anderen ook Yasu Vervoort zijn opwachting maakt. Uitkijken ook naar René Messely, die als eerstejaars al één van de betere tijdrijders was, en of hij over de 14,7 km. één van de voornoemden van het podium houdt.

1 opmerking:

  1. West Vlamingen Kwamen er niet aan te pas ? Corneel Vanslembrouck is in aantocht.

    BeantwoordenVerwijderen