zaterdag 23 maart 2024

Wat een stuitende misvatting …

 

Enkel WOUT wordt 

afgerekend op MATHIEU

 

Wout van Aert heeft een formidabele E3 Harelbeke gereden! Ondanks een slechte positionering aan de voet van en een nerveuze stuurfout op de Paterberg was hij alsnog de enige die de uitgebroken Mathieu van der Poel achternasnelde en tot net vòòr de hellende Karnemelkbeekstraat in verlegenheid bracht. Hij incasseerde een klap van jewelste toen hij de voor zich uitrijdende witte stip weer almaar kleiner zag worden. Het pleit voor zijn mentale veerkracht dat hij volhield en verder bleef uitlopen op de eerste achtervolgers die pas op het einde weer naderden maar van wie er slechts één tot bij én tenslotte over hem geraakte, Jasper Stuyven.


Wie de prestatie van Wout van Aert anders inschat, doet daarmee ook zijn overwinnaar Mathieu van der Poel onrecht aan want de zogezegd falende van Aert was the best of the rest en dan moeten we besluiten dat Mathieu koning éénoog in het land der blinden is. Niet dus, hij zette een fenomenale prestatie neer waarvan hij onomwonden catalogeerde met “nooit eerder haalde ik dit hoge niveau”. 

Wout van Aert moet dus niet blozen dat hij duidelijk moest onderdoen. Wie wel moet blozen is het journaille dat enkel van Aert afrekent op van der Poel. De anderen werden meer ontzien en dan hebben we het (in alfabetische orde) over onder anderen Julian Alaphilippe, Kasper Asgreen, Biniam Girmay, Matteo Jorgenson, Stefan Küng, Yves Lampaert, Oler Lazkano, Michael Matthews, Matej Mohorič, Mads Pedersen, Nils Politt, Magnus Sheffield, Toms Skujiņš, Matteo Trentin, … er nauwelijks of helemaal niet aan te pas kwamen.

Lotto-Dstny was enkel in beeld met Brent Van Moer maar bij wie je zeker Arnaud De Lie (die de bittere kelk tot op de bodem ledigde voor de 51ste plaats) mag ontzien na zijn hobbelige voorbereiding.

Jhonatan Narváez, Tom Wellens en bovenal Jasper Stuyven kwamen er wel aan te pas. Jasper, ook al in uitstekende doen in Sanremo, kan niet genoeg geprezen worden en HNB-SW titelt zelfs dat hij mag dromen van winst in de Ronde van Vlaanderen. Hij dus wel en van Aert niet.

Vergis u evenwel niet: Wout van Aert heeft geen allerbeste beurt gemaakt in zijn jacht op grote overwinningen. Lang niet alles is evenwel verloren maar indien Mathieu van der Poel zijn hoge vlucht volhoudt dan zal het quasi onmogelijk worden om hem van zijn sokkel te stoten. Anderen mogen altijd in zijn plaats proberen beter te doen. Be my guest, wil ik daarover zeggen.


1 opmerking:

  1. Helemaal correct wat hierboven in dit artikel staat, is de juiste samenvatting van wat op Sporza te zien was.

    BeantwoordenVerwijderen