donderdag 11 juni 2020

Contractonderhandelingen on hold gezet

Ik wens John Lelangue toe 
dat hij Thomas De Gendt 
én Jelle Wallays kwijtspeelt

Thomas De Gendt is aan zijn zesde campagne bezig bij de Nationale Loterij. In die periode voerde hij negen grote nummers op: een dagzege in Catalonië 2016, 2018 en 2019; een dagzege in de Tour van 2016 en van 2019, in het Critérium du Dauphiné 2017, in de Vuelta van 2017, Romandië 2018 en de bergprijs in de Vuelta 2018
Indien corona het hem niet had belet dan zou hij de kaap van tien exploten dit seizoen al gerond hebben. Wat niet is, kan nog komen en de samengebalde kalender zal eerder in Thomas’ voor- dan in zijn nadeel spelen. 
Toch heeft John Lelangue bij Wielerflits.be aangegeven dat hij met renners die einde contract zijn geen onderhandelingen meer voert tot augustus. Enerzijds omdat hij tot eind 2021 al vijftien renners (onder wie de speerpunten Caleb Ewan, Philippe Gilbert, John Degenkolb en Tim Wellens) maar dus niet Thomas De Gendt die daar volgens mister John begrip zal voor hebben en wiens gedachten hij dus kan lezen. 
Indien Thomas de komende weken een andere aanbieding krijgt dan gaat John ervan uit dat zijn renner hem daarover zal inlichten, wat hij ziet als “teren op wederzijds vertrouwen”. Néén! Dat is speculeren op een situatie waarin Thomas vragende in plaats van biedende partij zou zijn en waardoor zijn contractprijs kan gedrukt worden. Ik hoop op het tegendeel, met andere woorden dat Thomas kan kiezen uit andere aanbiedingen die van meer respect voor zijn persoon getuigen.
Jelle Wallays is hetzelfde lot beschoren. Ook hij bood de voorbije vier seizoenen waar voor zijn geld met een dagzege in de Vuelta van 2018 en een hernieuwde overwinning in Paris-Tours 2019. In Paris-Roubaix van 2018 was hij langdurig in beeld waarbij Peter Sagan hem tweemaal opzettelijk aantikte om zijn scheefgezakt stuur recht te zetten. 
Zowel Thomas De Gendt als Jelle Wallays verdienden meer en beter dan door sportief manager John Lelangue in de wachtkamer van een nieuw contract te worden gezet.

John Lelangue had in 2019 meer haast om zijn chouchou Philippe Gilbert op diens 37ste een driejarig contract aan te bieden a rato van één miljoen euro per seizoen. Dat stond alvast te lezen in “Het Laatste Nieuws” van donderdag 27 februari. Uit datzelfde artikel bleek ook hoe gebeiteld John Lelangue bij Lotto-Soudal wel zit. 
“Lelangue is onze Lefevere, met een goed karakter”, liet Jannie Haek, ceo van de Nationale Loterij en dus baas boven baas bij de wielerploeg Lotto-Soudal.
Dit is niet enkel de onnozelste quote in lengte van jaren, waarvan Dirk Coorevits, de ceo van medesponsor Soudal, zich overigens distancieerde. En gelijk heeft hij want de jaloezie druipt er zo van af en waaruit je zo zou kunnen afleiden dat ... “Lefevere een Lelangue is met een slecht karakter”.

Dan heb ik wel enkele pertinente vraagjes:

Hoeveel mensen heeft Patrick Lefevere in de loop der tijden ontslagen? 

En hoevelen zijn er, na om een goede reden zelf te zijn opgestapt, beter van geworden? 

Wie voerde een ... alcoholverbod in?

Patrick Lefevere springt alvast zorgzamer om met zijn mensen en schept geen onrust bij hen die einde contract zijn. Dit komt dus helemaal goed en zelfs ‘good old (37,5 j.)’ Iljo Keisse moet zich niet meer zorgen maken als nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten